Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyewaeu.Komentarze
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Przeglądasz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Przepis: Batoniki śniadaniowe
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
bardzo fajne...:)
19.11.2016, godz. 08:42
Przepis: Cytrynowe ciasteczka
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
ciekawy pomysł...:)
19.11.2016, godz. 08:41
Przepis: Pierogi z suszonymi owocami
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
fajne sakiewki...:)
19.11.2016, godz. 08:40
Przepis: Ciasto z serem i musem truskawkowym
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
pyszne...:)
19.11.2016, godz. 08:40
Przepis: Czekoladowy budyń jaglany
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
muszę spróbować...super...:)
19.11.2016, godz. 08:37
Przepis: Babeczki Kraina lodu
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
śliczne...:)
19.11.2016, godz. 08:36
Przepis: Ciasto z jabłkami
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Po prostu pyszne...:)
19.11.2016, godz. 08:35
Przepis: Zielone pierogi z fasolką adzuki
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
wyglądają smakowicie...:)
19.11.2016, godz. 08:34
Przepis: Racuchy ? 
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
oj tak , takie smakowite...:)
19.11.2016, godz. 08:32
Przepis: Ciasto aroniowe z karobem
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To musi smakować...:)
19.11.2016, godz. 08:29
Przepis: Wilgotne ciasto szpinakowo-kokosowe
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Szpinak i kokos, brawo, fajne połączenie...:)
19.11.2016, godz. 08:29
Przepis: Karkówka w przyprawie grillowej
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
wow, to musi być pyszne...:)
19.11.2016, godz. 08:27
Przepis: MIKSTURA Z ŻURAWINY, CZOSNKU I MIODU NA WZMOCNIENIE ORGANIZMU
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Gratulacje....:)
05.11.2016, godz. 15:57
Przepis: Marchewkowa zupa-krem z kokosem i migdałem ( uboga)
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Gratulacje...:)
05.11.2016, godz. 15:56
Przepis: Expresowe powidła śliwkowe z kakao na śniadanie
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Bardzo ciekawe. A można marchewkę czymś zastąpić ? 
05.11.2016, godz. 15:53
Przepis: Mus z awokado i gruszki
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Bardzo fajny mus. Można go ciekawie wykorzystać...:)
05.11.2016, godz. 15:50
Przepis: Pasta i sałatka z makreli
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
smacznie i zdrowo....:)
05.11.2016, godz. 15:45
Przepis: Sałatka z pomidorów i awokado
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
fajne , mało pracy i pycha...:)
30.10.2016, godz. 10:16
Przepis: Syrop cynamonowy do kawy i herbaty
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
smakuje , pachnie i może rozgrzać...:)
30.10.2016, godz. 10:15
Przepis: Schabowy w panierce z płatków jaglanych
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
fajnie z płatkami...:)
30.10.2016, godz. 10:13
Przepis: makaron z cukinii z serem feta i dymką
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
pyszne jedzonko...:)
30.10.2016, godz. 10:11
Przepis: budyń owsiany
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
ja wolę na zimno...pycha....:)
30.10.2016, godz. 10:11
Przepis: omlet kalafiorowy
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
przemycane warzywa...super....:)
30.10.2016, godz. 10:10
Przepis: kolorowa sałtka
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
pyszne takie jedzonko...:)
30.10.2016, godz. 10:08
Przepis: Pieczone frytki
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
lubimy....czasami robię z tymiankiem...:)
30.10.2016, godz. 10:08
Przepis: Pożywny koktajl malinowy
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Z mrożonymi malinami też pyszny....:)
30.10.2016, godz. 10:06
Przepis: Babeczki owsiane z malinami
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Owsiane , pyszne...:)
30.10.2016, godz. 10:05
Przepis: OMLET Z WARZYWAMI I SZYNKĄ
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
pysznie i zdrowo...:)
30.10.2016, godz. 10:03
Przepis: NALEŚNIKI SEROWO-ZIOŁOWE
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Takie pyszne, u mnie też są tacy co lubią nie koniecznie na słodko...:)
30.10.2016, godz. 10:03
Przepis: BISCUITS Z RODZYNKAMI
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To jest pyszne...:)
30.10.2016, godz. 10:00
Przepis: Sałatka jarzynowa klasyczna
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Dziękuję...:)
27.10.2016, godz. 21:42
Przepis: Hummus z jablkiem
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To musi smakować...:)
27.10.2016, godz. 21:40
Przepis: MAKARON Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM I MIGDAŁAMI W SOSIE CYTRYNOWYM
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Pyszne danie...:)
27.10.2016, godz. 21:38
Przepis: TARTA Z DYNIĄ
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Podoba mi się...:)
27.10.2016, godz. 21:37
Przepis: Buraczki w syropie klonowym z mini mozzarellą
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To musi fajnie smakować...:)
27.10.2016, godz. 21:36
Przepis: Buraki faszerowane musem rybnym
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Dziękuję...:)
27.10.2016, godz. 08:41
Przepis: SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z MANDARYNKAMI, ORZECHAMI I ŻURAWINĄ
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Same pyszności...:)
27.10.2016, godz. 07:53
Przepis: Ryba w migdałowym sosie cytrynowym
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Bardzo lubimy rybkę, Twoja pychota...;)
27.10.2016, godz. 07:52
Przepis: Cukinia faszerowana indykiem i warzywami
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Smakowite danie...:)
27.10.2016, godz. 07:51
Przepis: KNEDLE Z SEREM FETA
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Super jedzonko...:)
26.10.2016, godz. 10:19
Przepis: CYTRYNOWE CIASTO Z MAKIEM
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Wygląda cudnie i smakowicie...:)
26.10.2016, godz. 10:18
Przepis: Naleśniki z twarogiem i imbirem i żurawiną
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Ale super to wygląda i musi smakować...:)
26.10.2016, godz. 10:17
Przepis: Pieczona ciecierzyca po indyjsku
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
też takie lubię....:)
26.10.2016, godz. 10:16
Przepis: Ciecierzycowe pralinki w różnych smakach
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To fajny pomysł...:)
22.10.2016, godz. 18:48
Przepis: Dyniowe placki z lekką sałatką
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Muszą być pyszne...:)
22.10.2016, godz. 18:47
Przepis: Aromatyczny mus jabłkowy
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To jest pyszne....:)
22.10.2016, godz. 18:45
Przepis: CZEKOLADOWE CIASTO Z GRUSZKAMI
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Gruszka z czekoladą...pyszna....:)
22.10.2016, godz. 18:44
Przepis: Ciasteczka
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Takie domowe najlepsze...:)
22.10.2016, godz. 18:42
Przepis: Sałatka z buraczkami
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Tak , buraczki mają być gotowane...pozdrawiam....:)
22.10.2016, godz. 18:41
Przepis: Łazanki z mięsem mielonym
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Bardzo sycące danie...:)
22.10.2016, godz. 18:39
Przepis: Łazanki z mięsem mielonym
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
22.10.2016, godz. 18:39
Przepis: Sos grzybowy
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To jest pyszny sos. Szkoda tylko , że tak mało grzybów w lesie w tym roku...:)
22.10.2016, godz. 18:38
Przepis: LASAGNE DYNIOWO-SZPINAKOWE
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Na pewno by mi smakowała...:)
22.10.2016, godz. 18:37
Przepis: ORANGE CURD
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To jest świetny dodatek do ciast i nie tylko...:)
22.10.2016, godz. 18:36
Przepis: FRITATTA BROKUŁOWO - POROWA
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Bardzo takie lubię....:)
22.10.2016, godz. 18:35
Przepis: SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Witaminki , witaminki...:)
22.10.2016, godz. 18:34
Przepis: BABKA SZPINAKOWO - SEROWA
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To jest pyszne...:)
22.10.2016, godz. 18:33
Przepis: Sałatka z buraczkami
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Ojej , nie napisałam , buraki oczywiście gotowane....:)
22.10.2016, godz. 18:29
Przepis: ZIELONA SAŁATA Z GRANATEM I SEREM FETA
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Tak lubię najbardziej ....:)
20.10.2016, godz. 21:28
Przepis: POTRAWKA WIEPROWA ZE SŁODKIMI ZIEMNIACZKAMI ANANASEM
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Pychota...mniam, mniam...:)
20.10.2016, godz. 21:27
Przepis: Sałatka z wątróbką
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Musze wypróbować. Super....:)
16.10.2016, godz. 23:03
Przepis: Sałatka z pieczoną wieprzowiną
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Z mięskiem, smakowita...;)
16.10.2016, godz. 23:02
Przepis: Prosta sałatka z brokułem
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To też jest pycha....:)
16.10.2016, godz. 23:01
Przepis: Omlet ze szpinakiem
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Uwielbiam....;)
16.10.2016, godz. 23:00
Przepis: Zapiekanka warzywna Ratatuj
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To musi smakować....:)
16.10.2016, godz. 23:00
Przepis: Placuszki kokosowo-bananowe
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Bardzo lubimy takie...:)
16.10.2016, godz. 22:59
Przepis: Kokosowa biała czekolada z migdałami
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Fajny przepis. Musi być smaczne...:)
16.10.2016, godz. 22:58
Przepis: Czerwone buraczki duszone w cydrze z orzechami
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Nie próbowałam z cydrem. Chyba fajnie smakuje....:)
16.10.2016, godz. 22:57
Przepis: Marchewkowa zupa-krem z kokosem i migdałem ( uboga)
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Chyba wole te ubogą, super ....:)
16.10.2016, godz. 22:56
Przepis: Miętowa lemoniada
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Och tak, super napój...:)
16.10.2016, godz. 22:55
Przepis: Sezamomaczek
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Coś dla mnie....pycha....:)
16.10.2016, godz. 22:54
Przepis: ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I SEREM MOZARELLA
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Takie lubię....:)
16.10.2016, godz. 22:53
Przepis: Ryba zapiekana pod jarzynkową kołderką
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To jest po prostu pyszne....:)
16.10.2016, godz. 22:53
Przepis: KNEDLE ZE ŚLIWKAMI
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Moje ulubione....:)
16.10.2016, godz. 22:52
Przepis: JESIENNY GULASZ WIEPRZOWY Z DYNIĄ I pOMIDORAMI
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Tak lubimy...szybko i smakowicie....:)
13.10.2016, godz. 20:23
Przepis: TARTA BAKALIOWA
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Pycha....po prostu pycha....:)
13.10.2016, godz. 20:22
Przepis: Zapiekanka selerowo-jabłkowa z płatkami migdałowymi
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
dziękuję...:)
07.10.2016, godz. 08:29
Przepis: Sałatka z dorszem, jarmużem i jaglanką
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Bardzo fajne połączenie, musi smakować...:)
06.10.2016, godz. 21:37
Przepis: Batony muesli
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Najlepsze własnej roboty....:)
06.10.2016, godz. 21:35
Przepis: Sałatka a'la grecka
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Pysznie i zdrowo...:)
06.10.2016, godz. 21:34
Przepis: Kolorowa sałatka
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Tak właśnie lubię...:)
06.10.2016, godz. 21:32
Przepis: Pierogi z truskawkami
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Pyszne pierożki , z truskawkami bardzo lubię...:)
06.10.2016, godz. 20:42
Przepis: Torcik
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Tylko ślinkę przełknęłam , apetycznie wyglada...:)
06.10.2016, godz. 20:41
Przepis: Wino - nalewka czosnkowa
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Na zdrowie....:)
06.10.2016, godz. 10:45
Przepis: Ciasto imbirowe
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
06.10.2016, godz. 10:40
Przepis: Syrop buraczany
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Super pomysł...:)
05.10.2016, godz. 23:30
Przepis: Drobiowe roladki z bazylią i suszonymi pomidorami ( na parze)
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
To musi dobrze smakować...:)
05.10.2016, godz. 23:29
Przepis: Buraki faszerowane musem rybnym
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Polecam, bardzo smaczne...:)
05.10.2016, godz. 23:28
Przepis: Sałatka z gruszką, szynką, cukinią i jagodami goji
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Rewelacja, bardzo lubię takie sałatki...:)
02.10.2016, godz. 22:42
Przepis: Sałatka z gruszką, szynką, cukinią i jagodami goji
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
02.10.2016, godz. 22:41
Przepis: Makaron ryżowy z sosem dyniowym i imbirem
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Fajne danie, sycące , szczególnie teraz jesienią...:)
02.10.2016, godz. 22:38
Przepis: Truskawkowo-bananowa owsianka
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Wygląda pysznie; lubimy takie pyszności; szczególnie z truskawkami....:)
02.10.2016, godz. 22:35
Przepis: Filet z makreli na słodkich duszonych buraczkach
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Zdrowo i pysznie....:)
02.10.2016, godz. 22:31
Przepis: Roladki z cukinią, bazylią i marchewką
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Wyglądają bardzo apetycznie...:)
02.10.2016, godz. 22:30
Przepis: Szarlotka
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Jesienią koniecznie trzeba upiec szarlotkę. Twoja wygląda smakowicie....:)
02.10.2016, godz. 22:27
Przepis: Miruna z piekarnika
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
dziękuje...:)
02.10.2016, godz. 21:05
Przepis: Jabłka na jęczmiennym biszkopcie
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Fajne kolory, bardzo apetycznie wygląda...:)
01.10.2016, godz. 00:52
Przepis: Makaron z cukinii z domowym pesto
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Bardzo fajny pomysł , to musi smakować...:)
01.10.2016, godz. 00:16
Przepis: Bananowe kluski z cynamonem
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Podoba mi się ten przepis, muszę spróbować...:)
01.10.2016, godz. 00:11

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet