Sałatka jarzynowa klasyczna
ewaeu.Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, strączkowe, nabiał krowi
Składniki:
pietruszka - 1 szt.
mały seler - 1 szt.
ziemniaki - 2 szt.
jajka - 2 szt.
kiszone ogórki - 4 szt.
jabłka - 2 szt.
cebula - 1 szt.
posiekana natka pietruszki - 2 łyżki
kukurydza z puszki - 1/2
majonez - 3 łyżki
musztarda - 2 łyżki
gęsta śmietana - 1 łyżka
pieprz czarny mielony trochę
pieprz cayenne trochę
sól do smaku
mix sałat do dekoracji
Sposób przygotowania:
1.
Marchewkę, pietruszkę, selera, ziemniaki, jajka ugotować. Wystudzone warzywa pokroić w kostkę .Pokroić również jajka ugotowane na twardo, jabłka, ogórki ( 2 pozostawić do dekoracji - pokroić w plasterki ),cebulkę. Wszystkie składniki wymieszać, włącznie z natką, groszkiem, kukurydzą dodając majonez , musztardę i przyprawy. Ułożyć na półmisku i udekorować wg uznania. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.