Pieczona ciecierzyca po indyjsku
FAMILYRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): indyjska - hinduska, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Składniki:
oliwa z oliwek - 2 łyżki
curry w proszku - ok.1/3 łyżeczki
oregano - ok. 1/2 łyżeczki
papryka słodka w proszku - ok. 1/2 łyżeczki
kurkuma - ok.1/3 łyżeczki
chili -
Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną grubą patelnię wlewamy olej i równomiernie rozkładamy ciecierzycę.
Przez pierwsze 15 minut smażymy na niewielkim ogniu, potem zwiększamy ogień i smażymy jeszcze ok. 15 -25 minut, często mieszając.
My wolimy te mniej podsmażone, z zewnątrz chrupiące a w środku lekko miękkie. Jak widać na zdjęciu, zostały tylko te mocniej przypieczone.:)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.