![Ciasteczka](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-10/8828-photo-main.jpg)
Ciasteczka
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka pszenna - 200 g
margaryna - 110 g
proszek do pieczenia - 1 płaska łyżeczka
żółtko - 1 sztuka
orzechy - 30 g
żurawina suszona - 60 g
wiórki kokosowa - 10 g
Sposób przygotowania:
W tym czasie siekamy orzechy ziemne i mieszamy je z wiórkami kokosowymi i żurawiną. Mieszaninę bakalii dodajemy do kruszynek ciasta i wszystko dokładnie wyrabiamy na gładką masę. Następnie ciasto znowu wstawiamy do lodówki na minimum pół godziny.
Po wyjęciu z lodówki ciasto wałkujemy na grubość do 1 cm i wykrawamy wzorki.
Pieczemy w 180 C ok. 15-20 minut.
Ciasteczka są bardzo kruche i długo utrzymują świeżość.
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.