Łazanki z mięsem mielonym
Tylko z NaturyRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: gluten, mięso, orkisz, wołowina
Składniki:
- mięso mielone wołowe - 1/2 kg
- cebula - 2 szt.
- czosnek - 4 ząbki
- olej do smażenia - 2 łyżki
- sól himalajska różowa do smaku
- pieprz czarny mielony do smaku
- oregano lub majeranek - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Cebulę i czosnek obrać pokroić w kostkę i przeszklić - dodać do pulpy. Następnie przesmażyć mielone mięso i również dodać do pulpy. Całość przyprawić, dodać zioła - całość dusić ok. 20 minut.
Ugotowane łazanki wrzuć do mięsnego sosu, wymieszać. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.