Sałatka z buraczkami
ewaeu.Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: miody, strączkowe
Składniki:
biała fasola z puszki - 1 opakowanie
kwaszona kapusta - 200 g
cebula - 1 szt.
olej lniany - 2 łyżki
pieprz czarny mielony trochę
sól do smaku
Sposób przygotowania:
1.
Buraki obrać i pokroić w kostkę , albo zetrzeć na grubej tarce do warzyw. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Jeśli jest taka potrzeba , to pokroić również kapustę . Fasolę wyłożyć na sito, przelać zimną wodą i pozostawić żeby odciekła. Wszystkie przygotowane składniki wymieszać i dodać miód , olej , sól i pieprz. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.