Pasta i sałatka z makreli
FAMILYRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: ryby i owoce morza
Zawiera: jajka, ryba i owoce morza
Składniki:
jajka - 2 sztuki
natka pietruszki - 5 gałązek
majonez - 1,5 łyżeczki
musztarda francuska - 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
dodatkowo do sałatki: kuskus - 80 g
Sposób przygotowania:
Rybę oddzielamy od kości, mieszamy z jajkami i majonezem.
Na konie doprawiamy solą ,pieprzem, curry i posiekaną natki pietruszki, dokładnie mieszamy. Gotową pastą smarujemy kawałki chleba a na wierzch nakładamy odrobinę musztardy francuskiej.
Do sałatki, kuskus zalewamy wrzącą wodą i po 5 minutach mamy gotową kaszę, którą dodajemy do pasty. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.