![Jabłka na jęczmiennym biszkopcie](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-09/8679-photo-main.jpg)
Jabłka na jęczmiennym biszkopcie
![](/cache/a32x32/files/users/908-avatar-1283760249.jpg)
Rodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, pszenica, jęczmień
Składniki:
młody jęczmień w proszku - 20 g
jajka - 3 szt.
cukier - 135 g
jabłka - 1 kg
woda - 250 ml
budyń (bez cukru) - 1 szt.
woda do budyniu - 1/4 szklanki
Sposób przygotowania:
Obrane jabłka kroimy w kostkę. Gotujemy wodę z cukrem, dodajemy jabłka, posiekany imbir i prażymy kilka minut. Budyń rozprowadzamy w 1/4 szklanki wody i dodajemy do jabłek, chwilę gotujemy. Gorącą masę nakładamy na biszkopt, studzimy, potem wkładamy do lodówki. Po ok. godzinie można kroić ciasto.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.