Marchewkowa zupa-krem z kokosem i migdałem ( uboga)
FAMILYRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Użyte składniki:
Składniki:
ziemniaki - 150 g
rosół drobiowy - 250-300 ml
woda - 250-300 ml
cukier - 1/2 łyżeczki
wiórki kokosowe - 4 łyzki
aromat migdałowy
gożdzik - 1 sztuka
Sposób przygotowania:
Warzywa wkładamy do wrzącej lekko osolonej wody z rosołem i wrzucamy 1 goździk. Przykrywamy i gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy cukier i wyjmujemy goździk.
Po ok. 25-30 minutach, warzywa lekko blendujemy i dosypujemy ok. 3 łyżki wiórków kokosowych. Chwilę gotujemy.
Na koniec całą zupę dokładnie blendujemy , i na chwilę przed podaniem dodajemy aromat migdałowy. Mieszamy i nakładamy na talerze.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.