Drobiowe roladki z bazylią i suszonymi pomidorami ( na parze)
FAMILYRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób
Składniki:
bazylia listki suszone - 10 g
ząbki czosnku - 2 sztuki
suszone pomidory - 115 g
oliwa z oliwek - 15 ml
pestki słonecznika - 15 g
estragon
Sposób przygotowania:
Świeżej bazyli będziemy potrzebować sporą garść.
Pomidorki kroimy na pół. Do miski z bazylią dodajemy pomidorki wraz z odrobiną zalewy , posiekany czosnek ,sól i oliwę.
Wszystko blendujemy .
Piersi obrabiamy i lekko rozbijamy tłuczkiem.
Masę przekładamy na mięso , posypujemy pestkami słonecznika i zwijamy.Każdą porcję zawijamy w folię aluminiową.
Możemy przygotować je nawet dzień wcześniej i przechowywać w lodówce.
Roladki rosypujemy suszonym estragonem.Roladki gotujemy na parze z ziemniakami posypanymi majerankiem ( lubczykiem) około 25-30 minut.
Przy okazji powstaje w foli pyszny sos.
Ja uwielbiam sam , ale można go zagęścić śmietaną lub mąką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.