Roladki z cukinią, bazylią i marchewką
FAMILYRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, drób, wieprzowina
Składniki:
oregano trochę
pieprz cytrynowy trochę
cukinia - 350 g
pesto domowe - 2 łyżeczki
szynka wędzona - 6-8 plastrów
zalewa z suszonych pomidorów - 2-3 łyżeczki
Sposób przygotowania:
Następnie dodajemy trochę soli, 1/2 łyżeczki oregano i mieszając chwilę odparowujemy. Do masy dodajemy pesto ( najlepiej własne ), studzimy.
Piersi kroimy na pól i lekko rozbijamy tłuczkiem. Mnie wyszło 6 płatów, na które rozłożyłan plastry szynki i farsz.
Piersi zwinęłam w rulony, posypałam oregano i dość ciasno zawinęłam w BANDAŻ ELASTYCZNY. akaońcówkę spiełam wykałaczmami.
Roladki gotujemy na parze ok. 15 minut.
Rozwijamy bandaż i roladki gotowe, a bandaż po upraniu znów gotowy do użycia ( i na pewno zdrowy sposób na zawijanie ).
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.