Filet z makreli na słodkich duszonych buraczkach
FAMILYRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, pszenica, jęczmień, ryba i owoce morza
Składniki:
kasza manna - 4 łyżki
cukier - 2 łyżeczki
sól szczypta
mąka kukurydziana - 1 łyżka
młody jęczmień sproszkowany - 1/3 łyżki
olej rzepakowy - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Na rozgrzaną grubą patelnię wlewamy olej i delikatnie z deseczki zsuwamy obręcze z buraczkami. Patelnię przykrywamy i na małym ogniu dusimy buraczki ok. 10 minut z jednej strony i potem 5 minut z drugiej. Gotowe buraczki przekładamy na talerz przybrany natką pietruszki, zdejmujemy obręcz, na wierzch kładziemy osączony filet z makreli. Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.