• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyFilet z makreli na słodkich duszonych buraczkach
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Filet z makreli na słodkich duszonych buraczkach

Filet z makreli na słodkich duszonych buraczkach

FAMILY

Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski

Kuchnia (region): polska

Specjalne: kuchnia tradycyjna

Zawiera: gluten, pszenica, jęczmień, ryba i owoce morza

22 osób lubi to
15 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

30 min. 2 porcje

Składniki:

buraki czerwone gotowane - 340 g
kasza manna - 4 łyżki
cukier - 2 łyżeczki
sól szczypta
filet z makreli (u mnie z puszki) - 170 g
mąka kukurydziana - 1 łyżka
młody jęczmień sproszkowany - 1/3 łyżki
olej rzepakowy - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Buraczki ścieramy w cienkie podłużne paseczki, dodajemy do nich kaszę manną, cukier i szczyptę soli, dokładnie mieszamy. Mąkę kukurydzianą mieszamy z jęczmieniem i cienko rozsypujemy po deseczce. Na desce ustawiamy dwie metalowe obręcze i wypełniamy je masą buraczaną. Wierzch posypujemy pozostałą mąką.
Na rozgrzaną grubą patelnię wlewamy olej i delikatnie z deseczki zsuwamy obręcze z buraczkami. Patelnię przykrywamy i na małym ogniu dusimy buraczki ok. 10 minut z jednej strony i potem 5 minut z drugiej. Gotowe buraczki przekładamy na talerz przybrany natką pietruszki, zdejmujemy obręcz, na wierzch kładziemy osączony filet z makreli. Smacznego.
22 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JĘCZMIEŃ MŁODY - TRAWA SPROSZKOWANA BIO 125 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JĘCZMIEŃ MŁODY - TRAWA SPROSZKOWANA BIO 125 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BURAK CZERWONY ŚWIEŻY BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    BURAK CZERWONY ŚWIEŻY BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KASZA MANNA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    KASZA MANNA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA KUKURYDZIANA BIO 400 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ RZEPAKOWY TŁOCZONY NA ZIMNO BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ RZEPAKOWY TŁOCZONY NA ZIMNO BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MAKRELA W BIO OLIWIE Z OLIWEK 120 g - PAN DO MAR

    Więcej o produkcie na stronie

    MAKRELA W BIO OLIWIE Z OLIWEK 120 g - PAN DO MAR

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika FAMILY

  • Zielone ciasteczka z rukolą

     FAMILY
  • Domowa pasta MAGGI

     FAMILY
  • Zielone kopytka z duszoną papryką

     FAMILY
  • Kulebiak mięsno-warzywny z jagodami goji

     FAMILY
  • Trufle z płatkami drożdżowymi

     FAMILY
  • Pasztet drobiowy z jagodami goji

     FAMILY
  • Pieczone kulki

     FAMILY
  • Chleb z liśćmi chrzanowymi

     FAMILY
  • Szarlotka japońska dekorowana

     FAMILY
  • Koktajl ogórkowy z wasabi

     FAMILY
  • Chrupiące placki z cukinii i ziemniaków

     FAMILY
  • Zupa krem z rukoli z fioletową marchewką

     FAMILY
  • Kluski twarogowo - bananowe

     FAMILY
  • Wielkanocne pisanki ( ciastka ) 

     FAMILY
  • Koktajl ogórkowo-miętowy

     FAMILY
  • Wytrawne ciasto-chleb z czerwoną kapustą

     FAMILY
  • Chleb lniany z oliwkami i papryką

     FAMILY
  • Pasztet bez pieczenia

     FAMILY
  • Halibut na jaglance z miodowo-balsamicznymi buraczkami

     FAMILY
  • Zielony bezglutenowy koktajl

     FAMILY
  • Ostre ciasteczka zięcia

     FAMILY
  • Wino - nalewka czosnkowa

     FAMILY
  • Ciasteczka 3D

     FAMILY
  • Krem z buraka z kaszą manną

     FAMILY
  • Kwiatowe ciasteczka

     FAMILY
  • Wytrawny mus z młodych buraczków

     FAMILY
  • Miodowo-owsiane muffinki

     FAMILY
  • Syrop buraczany

     FAMILY
  • Twarożek z bazylią, rzodkiewką i kiełkami rzodkiewki

     FAMILY
  • Małpi chlebek z bananami

     FAMILY
  • Sól ziołowa

     FAMILY
  • Ciasteczka

     FAMILY
  • Czerwone buraczki duszone w cydrze z orzechami

     FAMILY
  • Lody orzechowo-bananowe

     FAMILY
  • Azjatyckie bułeczki BAO

     FAMILY
  • Makaron z kokosem i migdałami

     FAMILY
  • Jabłka na jęczmiennym biszkopcie

     FAMILY
  • Surówka z ogórka

     FAMILY
  • Porowa zapiekanka z pestkami dyni

     FAMILY
  • Buraczki w syropie klonowym z mini mozzarellą

     FAMILY
  • Bananowe kluski z cynamonem

     FAMILY
  • Szybka konfitura z żurawiny

     FAMILY
  • Drobiowe roladki z bazylią i suszonymi pomidorami ( na parze)

     FAMILY
  • Ciasteczka orzechowe z nutellą

     FAMILY
  • Batony truflowe z płatków owsianych

     FAMILY
  • Placki kokosowo-makowe

     FAMILY
  • Trufle orzechowe

     FAMILY
  • Zupa krem marchewkowa z Chianti

     FAMILY
  • Roladki z cukinią, bazylią i marchewką

     FAMILY
  • Dip z czerwonej kapusty z warzywami

     FAMILY
  • Kuleczki z bakaliami i owocami

     FAMILY
  • Miękkie Kulki Tiramisu

     FAMILY
  • Lemoniada - uodporniająca na infekcjie

     FAMILY
  • Botwinka z batatem na mleku kokosowym

     FAMILY
  • Pierogi wege

     FAMILY
  • Trufla marcepanowa

     FAMILY
  • Rolada z kiwi

     FAMILY
  • Wieniec z cynamonem

     FAMILY
  • Jesienny mus o smaku szarlotki z imbirem

     FAMILY
  • Chałwa wytrawna

     FAMILY
  • Mus bananowo-jabłkowy na jogurcie

     FAMILY
  • Suszone pomidory ( domowe ) 

     FAMILY
  • Sernik z ricotty

     FAMILY
  • Surówka z czerwonej kapusty

     FAMILY
  • Ciasteczka Zielona figa

     FAMILY
  • Ciasto drożdżowe z dynią łyżką mieszane

     FAMILY
  • Niedzielne wzbogacone ziemniaki do obiadu

     FAMILY
  • Wegański krem chrzanowy z chipsami buraczanymi

     FAMILY
  • Ciasteczka sezamowe bez jajka

     FAMILY
  • Malinowe ciastka

     FAMILY
  • Grillowany ser sorento z winogronami w syropie klonowym

     FAMILY
  • Jesienne ciastka dyniowo-cynamonowe

     FAMILY
  • Muffinki kokosowe z zielonym groszkiem

     FAMILY
  • Marchewkowa zupa-krem z kokosem i migdałem ( uboga)

     FAMILY
  • Kakaowe pierogi z dynią i twarogiem

     FAMILY
  • Ekspresowe lody bananowe

     FAMILY
  • Torcik

     FAMILY
  • Domowe pierogi z serem i skórką pomarańczową

     FAMILY
  • Sałatka buraczano-śledziowa na jaglance

     FAMILY
  • Rabarbarowiec z migdałami

     FAMILY
  • Kulka mocy Truskaweczka

     FAMILY
  • Jabłko zapiekane z kozim serem

     FAMILY
  • Ciasteczka z orzechami

     FAMILY
  • Naleśniki z twarogiem i imbirem i żurawiną

     FAMILY
  • Ziemniaczano-porowa zupa-krem

     FAMILY
  • Bulion warzywny

     FAMILY
  • A'la schabowy z selera

     FAMILY
  • Biała pasta z selera i pieczarek

     FAMILY
  • Sernik limonko-kokosowy

     FAMILY
  • Pikantna zupa krem z sałaty

     FAMILY
  • Placki z jabłkami

     FAMILY
  • Ciasto bananowe

     FAMILY
  • Sałatka Miszmasz

     FAMILY
  • Kotlety Tandoori Masala z selera i ziemniaków

     FAMILY
  • Zupa tajska

     FAMILY
  • Egipska sałatka z pomidorów

     FAMILY
  • Ciasto z cukinii i pestek słonecznika

     FAMILY
  • Waniliowe kluski z kaszy manny

     FAMILY
  • Makarom z cukinii z domowym pesto

     FAMILY
  • Wegański mazurek orzechowo-daktylowy

     FAMILY
  • Napój z soku pomidorowego z wasabi

     FAMILY
  • Racuchy ? 

     FAMILY
  • Pieczona ciecierzyca po indyjsku

     FAMILY
  • Muffiny i ciasto słonecznikowe z oliwkami

     FAMILY
  • Szarlotka

     FAMILY
  • Drożdżowe bułki z warkoczami

     FAMILY
  • Babeczki kokosowe z rukolą

     FAMILY
  • Gruszki z ziołowym serem

     FAMILY
  • Botwinka na mleku kokosowym

     FAMILY
  • Pasztet z ciecierzycy i batata

     FAMILY
  • A'la tatar z buraków

     FAMILY
  • Kurczak po meksykańsku

     FAMILY
  • Wilgotne ciasto szpinakowo-kokosowe

     FAMILY
  • Mus z awokado i gruszki

     FAMILY
  • Sałatka z gruszką, szynką, cukinią i jagodami goji

     FAMILY
  • Świąteczna sałatka jarzynowa

     FAMILY
  • Ciasteczka z aronią

     FAMILY
  • Deser kokosowo-karmelowy polany syropem klonowym

     FAMILY
  • Surówka sezonowa

     FAMILY
  • Miętowa lemoniada

     FAMILY
  • Sałatka obiadowa

     FAMILY
  • Sernik bananowy

     FAMILY
  • Moja kasza jaglana z kokosem

     FAMILY
  • KOKTAJL BANANOWY Z SYROPEM KLONOWYM

     FAMILY
  • Babeczki z nasionami chia

     FAMILY
  • Kremowa zupa ze świeżego ogórka

     FAMILY
  • Kotlety ze śledzia

     FAMILY
  • Makówki

     FAMILY
  • Dorsz w zielonej kołderce

     FAMILY
  • Pieczone ziemniaki z liściem laurowym

     FAMILY
  • Zawijańce z makiem i marchewką

     FAMILY
  • Fasolka w pomidorach z kaszą gryczaną

     FAMILY
  • Pasta i sałatka z makreli

     FAMILY
  • Mleko kokosowo-karmelowe

     FAMILY
  • Moje Sushi-Maki

     FAMILY
  • Arroz con leche

     FAMILY
  • Palenie kawy

     FAMILY
  • Koktajl selerowy z kiwi

     FAMILY
  • Mrożony Fondant z awokado

     FAMILY
  • Jarski przysmak

     FAMILY
  • Zupa ze świeżych ogórków

     FAMILY
  • szarlotka z dynią

     FAMILY
  • Ciasto aroniowe z karobem

     FAMILY
  • Kutia

     FAMILY
  • Sezamowe ciastka z Tandoori Masala

     FAMILY
  • Kładzionki z serka waniliowego

     FAMILY
  • Fasolka szparagowa inaczej

     FAMILY
  • Daktylowe kulki

     FAMILY
  • Placuszki zdrowia

     FAMILY
  • Pączki z burakiem ( bez cukru ) 

     FAMILY
  • Pierś z kurczaka z sokiem z pomarańczy w mleczku kokosowym

     FAMILY
  • Cynamonowo-paprykowa pierś z sosem miętowo-pietruszkowym

     FAMILY
  • Kopytka pietruszkowe z czosnkiem

     FAMILY
  • Moje bazyliowe pesto

     FAMILY
  • Ogórki w miodzie

     FAMILY
  • Mus czekoladowy z batata i awokado

     FAMILY
  • Expresowe powidła śliwkowe z kakao na śniadanie

     FAMILY
  • Zielone pierogi z fasolką adzuki

     FAMILY
  • Koktajl ogórkowy z imbirem i lemoniadą

     FAMILY
  • Puree ziemniaczane

     FAMILY
  • Koktajl pietruszkowo-jabłkowy

     FAMILY
  • Słodki warzywniak

     FAMILY
  • Szybka Tarta sernikowa z sosem porzeczkowym

     FAMILY
  • Chleb z ziarnami

     FAMILY
  • Kulki daktylowo-bakaliowe

     FAMILY
  • Dyniowa zupa mleczna z czosnkiem

     FAMILY
  • Dynia pieczona na słodko

     FAMILY
  • Ciasto imbirowe

     FAMILY
  • Kąski drobiowe z czarnym sezamie

     FAMILY
  • Pierogi z truskawkami

     FAMILY
  • Sernik królewski

     FAMILY
  • Sezamomaczek

     FAMILY
  • Bulion drobiowy z dyniowymi kluseczkami

     FAMILY
  • GRILLOWANA PIERŚ Z KURCZAKAz chipsami z buraka i marchewki

     FAMILY
  • Fiołkowy cukier

     FAMILY
Zobacz więcej przepisów
ewaeu.
ewaeu. powiedział/a:
Zdrowo i pysznie....:)
02.10.2016, godz. 22:31
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
Tak, proste , zdrowe i szybkie, oczywiście rybę można zamienić na gotowaną :)
05.10.2016, godz. 13:12
kuchareczka221
kuchareczka221 powiedział/a:
super jedzonko:)
22.05.2017, godz. 16:54
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pyszne jedzonko
20.06.2017, godz. 09:01
Róża01
Róża01 powiedział/a:
ciekawa propozycja !!!!
13.07.2017, godz. 11:20
Bożena1960
Bożena1960 powiedział/a:
Bardzo smacznie ;)
01.12.2017, godz. 23:41
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Smakowite
30.03.2018, godz. 14:22
Mariolka
Mariolka powiedział/a:
Ciekawe danie
24.04.2018, godz. 00:14
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super;)
27.01.2019, godz. 14:04
FAMILY
FAMILY powiedział/a:
Dziękuję, buraczki z rybką dobrze smakują :)
06.02.2019, godz. 13:01
annaeko
annaeko powiedział/a:
Smaczna propozycja
11.04.2019, godz. 14:18
Nikita
Nikita powiedział/a:
Pyszne
20.01.2020, godz. 20:57
Renixx
Renixx powiedział/a:
Pyszne i kuszące
14.03.2020, godz. 19:10
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Ciekawa propozycja
22.09.2020, godz. 19:06
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pycha
21.11.2020, godz. 16:59

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
9 7 25 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 14 180 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).