Szarlotka
FAMILYRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, jajka, strączkowe, sezam, pszenica
Składniki:
mąka pszenna - 150 g
cukier - 110 g
cukier brązowy - 12 g
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
cynamon - 1 łyżeczka
jajka - 4 szt.
olej rzepakowy - 10 łyżek
ziarna sezamu prażone trochę
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki ciasta, oprócz oleju mieszamy i wykładamy na jabłka.
Masę lekko rozprowadzamy, posypujemy sezamem i równomiernie polewamy olejem.
Ciasto natychmiast wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy 40-45 minut w 180 C. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.