Bananowe kluski z cynamonem
FAMILYRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
banan - 1 szt.
mąka pszenna - 6 dag
jajko - 1 szt.
cynamon - 1 łyżeczka
bułka tarta - 1 łyżeczka
cukier - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Dodajemy odrobinę soku z cytryny, mąkę, cynamon i znów lekko miksujemy.
Na suchą patelnię ścieramy bułkę (lub wsypujemy bułkę tartą) dodajemy 1 łyżeczkę cukru i prażymy na lekkim ogniu do delikatnego zbrązowienia bułki.
Do wrzącej osolonej wody dużą łyżką maczaną w wodzie wykładamy kluski.
Od momentu wypłynięcia gotujemy tylko 3 mniuty.
ykładamy kluski łyżką cedzakową.
Posypujemy połową bułki tartej , do reszty bułki dolewamy ok. 10 łyżek wody w której gotowały się kluski tak aby powstał gęsty sos. Wylewamy na kluski
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.