Wilgotne ciasto szpinakowo-kokosowe
FAMILYRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki:
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
wiórki kokosowe - 75 g
szpinak mrożony - 450 g
cukier trzcinowy - 1/2 szklanki
proszek do pieczenia - 1 pełna łyżeczka
olej rzepakowy - 75 ml
mleko - ml
Sposób przygotowania:
Następnie zwijamy gazę i odciskamy sok, ale nie do suchych wiórków. Soku nie wylewamy, jest to doskonała podstawa do pierogów.
Mąkę łączymy z wiórkami kokosowymi, dwoma rodzajami cukru, sodą.
Mleko mieszamy z olejem. Do mąki dodajemy szpinak, zalewamy mlekiem z olejem i wszystko razem mieszamy łyżką.
Formę u mnie 35 X 9 cm smarujemy margaryną ,możemy delikatnie podsypać mąką.
Ciasto wykładamy do formy i pieczemy w 180 C ok.50 minut.
Ciasto jest bardzo wilgotne i smaczne. Polecam.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.