Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicygotowaniepatkiPrzepisy
Zobacz:
Profil
Przeglądasz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Zobacz:
Polubione
Wołowe mięso pieczone z warzywami

Wołowe mięso pieczone z warzywami

gotowaniepatki
23 22 50 min
Zupa kalafiorowa z kaszą kuskus

Zupa kalafiorowa z kaszą kuskus

gotowaniepatki
22 18 55 min
Sok 3 składnikowy

Sok 3 składnikowy

gotowaniepatki
18 16 5 min
Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

gotowaniepatki
22 22 20 min
Zielony koktajl

Zielony koktajl

gotowaniepatki
17 11 5 min
Orientalne kotleciki

Orientalne kotleciki

gotowaniepatki
20 15 20 min
Koktajl Aroniowo-migdałowy

Koktajl Aroniowo-migdałowy

gotowaniepatki
19 15 10 min
Pierogi z serem  i rodzynkami

Pierogi z serem i rodzynkami

gotowaniepatki
18 14 40 min
Pieczone filety z kurczaka tikka

Pieczone filety z kurczaka tikka

gotowaniepatki
17 14 55 min
Naleśniki z serem w sosie pomarańczowym

Naleśniki z serem w sosie pomarańczowym

gotowaniepatki
20 17 20 min
ZUPA WARZYWNA Z KURCZAKIEM

ZUPA WARZYWNA Z KURCZAKIEM

gotowaniepatki
18 18 45 min
Drobiowa wędlina ze szpinakiem i natką

Drobiowa wędlina ze szpinakiem i natką

gotowaniepatki
18 15 85 min
Zapiekanki na chlebie z 3 serami i kurczakiem

Zapiekanki na chlebie z 3 serami i kurczakiem

gotowaniepatki
17 15 30 min
Barszcz biały z parówkami i jajkiem

Barszcz biały z parówkami i jajkiem

gotowaniepatki
20 15 40 min
Zupa warzywna z kaszą jęczmienną

Zupa warzywna z kaszą jęczmienną

gotowaniepatki
22 15 40 min
Zupa z zielonego gorszku

Zupa z zielonego gorszku

gotowaniepatki
19 15 50 min
Flaki według Taty Mirka

Flaki według Taty Mirka

gotowaniepatki
18 13 120 min
Zupa kalafiorowa z ziemniakami

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

gotowaniepatki
16 11 40 min
Zapiekane sznycle

Zapiekane sznycle

gotowaniepatki
19 13 50 min
Zielony koktajl z avocado i mango

Zielony koktajl z avocado i mango

gotowaniepatki
17 14 5 min
Francuska tarta z porem

Francuska tarta z porem

gotowaniepatki
23 16 45 min
Fit Ciasto Gryczane

Fit Ciasto Gryczane

gotowaniepatki
22 23 30 min
Kotleciki wołowe z serem i pieczarkami

Kotleciki wołowe z serem i pieczarkami

gotowaniepatki
20 23 20 min
Potrawka z mięsa mielonego i szpinakiem

Potrawka z mięsa mielonego i szpinakiem

gotowaniepatki
23 20 20 min
Kefirowe ciasto z truskawkami

Kefirowe ciasto z truskawkami

gotowaniepatki
24 19 50 min
Kasza kuskus z mięsem mielonym na sałacie

Kasza kuskus z mięsem mielonym na sałacie

gotowaniepatki
22 17 20 min
Makaron chow mein z kurczakiem

Makaron chow mein z kurczakiem

gotowaniepatki
22 17 20 min
Zielona zupa z groszkiem i brokułami

Zielona zupa z groszkiem i brokułami

gotowaniepatki
18 10 20 min
Gulasz z mięsa mielonego i kaszą kuskus

Gulasz z mięsa mielonego i kaszą kuskus

gotowaniepatki
22 17 40 min
Lekka sałatka z jajakiem

Lekka sałatka z jajakiem

gotowaniepatki
19 14 15 min
Carbonara z Frankuferkami

Carbonara z Frankuferkami

gotowaniepatki
20 17 20 min
Tortilla ze schabowym

Tortilla ze schabowym

gotowaniepatki
22 15 10 min
Pełnoziarnista tortilla z jarmużem

Pełnoziarnista tortilla z jarmużem

gotowaniepatki
29 21 5 min
Pełnoziarnista tortilla ze szpinakiem

Pełnoziarnista tortilla ze szpinakiem

gotowaniepatki
17 13 10 min
Zupa-krem z zielonego groszku i natki

Zupa-krem z zielonego groszku i natki

gotowaniepatki
19 15 30 min
Drobiowa pieczeń z żurawiną

Drobiowa pieczeń z żurawiną

gotowaniepatki
21 21 100 min
Pieczeń drobiowa z pieczarkami i żurawiną

Pieczeń drobiowa z pieczarkami i żurawiną

gotowaniepatki
20 14 110 min
Owocowy koktajl z siemieniem lnianym

Owocowy koktajl z siemieniem lnianym

gotowaniepatki
29 16 5 min
Tarta z czerwona fasolą

Tarta z czerwona fasolą

gotowaniepatki
18 16 40 min
Zupa kalafiorowa z ziemniakami

Zupa kalafiorowa z ziemniakami

gotowaniepatki
15 13 30 min
Makaron Chow Mein z czerwoną fasolą

Makaron Chow Mein z czerwoną fasolą

gotowaniepatki
17 12 20 min
Koktjl śniadaniowy

Koktjl śniadaniowy

gotowaniepatki
13 7 5 min
Zielony Koktajl z marchewką

Zielony Koktajl z marchewką

gotowaniepatki
16 11 5 min
Placuszki gryczane z gruszką

Placuszki gryczane z gruszką

gotowaniepatki
19 15 20 min
Koktajl mleczno - owocowy

Koktajl mleczno - owocowy

gotowaniepatki
18 11 5 min
Koktajl truskawkowo-owocowy

Koktajl truskawkowo-owocowy

gotowaniepatki
16 8 0 min
Koktajl dzieciństwa

Koktajl dzieciństwa

gotowaniepatki
16 11 5 min
Koktajl kokosowo-owocowy

Koktajl kokosowo-owocowy

gotowaniepatki
20 16 5 min
Koktajl z żurawiną

Koktajl z żurawiną

gotowaniepatki
19 14 0 min
Koktajl ze szpinakiem i imbirem

Koktajl ze szpinakiem i imbirem

gotowaniepatki
20 11 5 min
Odchudzający koktajl

Odchudzający koktajl

gotowaniepatki
17 12 0 min
Koktajl z żurawiną i kefirem

Koktajl z żurawiną i kefirem

gotowaniepatki
16 13 5 min
Owsiano-tropikalny koktajl

Owsiano-tropikalny koktajl

gotowaniepatki
17 11 5 min
Vege koktajl

Vege koktajl

gotowaniepatki
17 9 5 min
Zielony koktajl z gruszką

Zielony koktajl z gruszką

gotowaniepatki
15 10 5 min
Koktajl na bazie herbaty z owocami

Koktajl na bazie herbaty z owocami

gotowaniepatki
18 13 5 min
Migdałowo-owocowy koktajl

Migdałowo-owocowy koktajl

gotowaniepatki
15 9 5 min
Zielony koktajl z gruszką

Zielony koktajl z gruszką

gotowaniepatki
16 10 5 min
Koktajl z zielonej herbaty

Koktajl z zielonej herbaty

gotowaniepatki
16 11 5 min
Jogurtowy koktajl z owocami

Jogurtowy koktajl z owocami

gotowaniepatki
15 10 5 min
Pikantne Placki bez mąki

Pikantne Placki bez mąki

gotowaniepatki
20 16 40 min
Karkówka wiśniowa z koprem

Karkówka wiśniowa z koprem

gotowaniepatki
19 14 125 min
Koktajl  owsiano-bananowo-kokosowy

Koktajl owsiano-bananowo-kokosowy

gotowaniepatki
21 16 5 min
Jajecznica z parówkami

Jajecznica z parówkami

gotowaniepatki
21 16 10 min
Naleśniki kakaowe

Naleśniki kakaowe

gotowaniepatki
22 17 15 min
Śmietanowiec z galaretkami

Śmietanowiec z galaretkami

gotowaniepatki
19 15 145 min
Schab pieczony w mleku ze śliwkami

Schab pieczony w mleku ze śliwkami

gotowaniepatki
23 15 165 min
Sałatka jarzynowa z rzodkiewkami

Sałatka jarzynowa z rzodkiewkami

gotowaniepatki
20 16 45 min
Sałatka z rodzynkami i selerem

Sałatka z rodzynkami i selerem

gotowaniepatki
20 17 20 min
Galaretkowiec

Galaretkowiec

gotowaniepatki
21 15 180 min
Jajka faszerowane ogórkami

Jajka faszerowane ogórkami

gotowaniepatki
21 16 15 min
Sałatka z Wędzonej Makreli

Sałatka z Wędzonej Makreli

gotowaniepatki
18 23 15 min
Jajecznica z chorizo

Jajecznica z chorizo

gotowaniepatki
20 19 5 min
Pasta z tuńczyka i sera

Pasta z tuńczyka i sera

gotowaniepatki
20 15 0 min
Pasta z makreli i rzodkiewki

Pasta z makreli i rzodkiewki

gotowaniepatki
22 15 15 min
Bagietka z chorizo i papryką

Bagietka z chorizo i papryką

gotowaniepatki
19 15 10 min
Zapiekana bułka ze schabem

Zapiekana bułka ze schabem

gotowaniepatki
20 16 20 min
Tortilla z kotletem z kurczaka

Tortilla z kotletem z kurczaka

gotowaniepatki
19 13 10 min
Tortilla z serkiem topionym

Tortilla z serkiem topionym

gotowaniepatki
21 15 10 min
Tortilla z chorizo i chrzanem

Tortilla z chorizo i chrzanem

gotowaniepatki
19 17 10 min
Tortilla z chrzanem i polędwicą

Tortilla z chrzanem i polędwicą

gotowaniepatki
20 15 10 min
Duszona karkówka w cebuli

Duszona karkówka w cebuli

gotowaniepatki
21 21 0 min
Zapiekanka z kaszą pęczak i warzywami

Zapiekanka z kaszą pęczak i warzywami

gotowaniepatki
19 18 40 min
szybki sos do burgerów

szybki sos do burgerów

gotowaniepatki
23 16 0 min
szybka salsa pomidorowa

szybka salsa pomidorowa

gotowaniepatki
25 17 0 min
fit guacamole z cebulą i ogórkiem

fit guacamole z cebulą i ogórkiem

gotowaniepatki
23 17 10 min
Dip czosnkowo - pietruszkowy

Dip czosnkowo - pietruszkowy

gotowaniepatki
20 17 5 min
dip czosnkowo porowy

dip czosnkowo porowy

gotowaniepatki
24 18 20 min
Dip czosnkowy

Dip czosnkowy

gotowaniepatki
22 17 5 min
Koktajl szpinakowo-pomarańczowy

Koktajl szpinakowo-pomarańczowy

gotowaniepatki
23 16 5 min
smoothie zielone z jabłkiem

smoothie zielone z jabłkiem

gotowaniepatki
21 13 5 min
Koktajl gruszkowy

Koktajl gruszkowy

gotowaniepatki
21 16 5 min
Owocowe smoothie

Owocowe smoothie

gotowaniepatki
19 14 5 min
Mleczny koktajl z migdałami i mango

Mleczny koktajl z migdałami i mango

gotowaniepatki
20 14 0 min
kokosowe smoothie

kokosowe smoothie

gotowaniepatki
24 16 5 min
Smoothie szarlotka

Smoothie szarlotka

gotowaniepatki
25 17 5 min
Smoothie z selera

Smoothie z selera

gotowaniepatki
22 16 0 min
Koktajl mleczno-kokosowy

Koktajl mleczno-kokosowy

gotowaniepatki
21 17 5 min
smoothie z jarmużu

smoothie z jarmużu

gotowaniepatki
18 12 5 min
Zielony odchudzający koktajl

Zielony odchudzający koktajl

gotowaniepatki
21 15 5 min
Koktajl orzechowy

Koktajl orzechowy

gotowaniepatki
23 18 5 min
Koktajl jogurtowo grejphrutowy

Koktajl jogurtowo grejphrutowy

gotowaniepatki
21 16 5 min
smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe

smoothie pomarańczowo-grejpfrutowe

gotowaniepatki
20 15 5 min
Migdałowy koktajl z kiwi

Migdałowy koktajl z kiwi

gotowaniepatki
20 16 5 min
Kefirowy koktajl z gruszką

Kefirowy koktajl z gruszką

gotowaniepatki
24 20 10 min

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Czytaj:
Zgłaszanie przepisu

Wszystkie przepisy wprowadzone przez Użytkowników serwisu muszą zostać zatwierdzone przez Administratora, dopiero wtedy będą widoczne w zakładce Przepisy.

Jeżeli dodałeś przepis i nie widzisz go na liście swoich wpisów - prosimy o chwilę cierpliwości, przepis pojawi się w serwisie po zaakceptowaniu treści przez Administratora.

Szczegółowe informacje znajdziesz w Regulaminie serwisu.

Ranking:
TOP 10

  • 370590 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72808 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet