• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... konjac, to składnik dietetycznych dań znanych w Japonii od wieków. Jadalny korzeń wykorzystywany jest do wytwarzania mąki i makaronu. Makaron konjac jest źródłem błonnika roślinnego zwanego glukomannan. Zawarte w nim włókna pokarmowe hamują wchłanianie tłuszczów i cukrów oraz absorbują wodę. Daje uczucie sytości na kilka godzin. Zawiera on o 95% mniej kalorii od zwykłego makaronu (w 100g makaronu konjac jest tylko 9 kcal). Jest on wymarzonym produktem dla osób dbających o linię i chcących pozbyć się nadmiaru kilogramów. Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i innych składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
  • Czy wiesz, że... świeży imbir wspomaga trawienie, zmniejsza łakninie, przyspiesza proces odchudzania. Według medycyny indyjskiej - ajurwedzie imbir "wznieca trawienny ogień", przyspiesza metabolizm. Enzymy zawarte w nim zwiększają ilość śliny i enzymów trawiennych.
  • Czy wiesz, że... orkisz, to też pszenica ale ma nad nią przewagę: orkisz nie został poddany licznym zmianom jak to mamy miejsce w przypadku pszenicy, która dając znacznie większe plony wyparła orkisz z rynku. Orkisz ma więcej w stosunku do pszenicy: pełnowartościowego białka; lepiej przyswajalnego glutenu; więcej witamin rozpuszczalnych w tłuszczach jak A, E i D; Orkisz jest również podstawą kuchni Świętej Hildegardy z Bingen, która uważała to zboże, kasztany jadalne oraz koper włoski za jedyne w pełni przyswajalne przez człowieka produkty spożywcze.
  • Czy wiesz, że... ekologiczne warzywa mogą być ogromne? Kalafior o wadze 14 kg, brokuł 15 kg, marchew 9,5 kg i kapusta 35 kg zostały wyhodowane przez jednego człowieka. Te i 3 inne rekordy w świecie warzyw - gigantów należą do Johna Evansa z Alaski. Sekret Johna to zdrowa, czysta gleba i organiczny kompost. Niby mało, a tak wiele. Trzymamy za niego kciuki!
  • Czy wiesz, że... Za czasów naszych babć olej lniany był stosowany na porządku dziennym. Dlatego ludzie w tamtych czasach byli zdrowi, silni i odporni.
  • Czy wiesz, że... Największa cytryna na świecie ważyła aż 5,26 kg? Rekordzistka wyrosła w Izraelu w 2003 roku i została wpisana do Księgi Rekordów Guinnessa.
  • Czy wiesz, że... możesz uniknąć ziarenek gorczycy, pieprzu i ziela angielskiego w bigosie, zalewie, zupie czy gulaszu? Wystarczy do gotowanej potrawy wrzucić powieszoną na łańcuszku bądź dratwie metalową kulę- zaparzacz do herbaty liściastej, wypełnioną ziarenkami przypraw. Oczywiście unikamy takich na rączce z tworzywa sztucznego.
  • Czy wiesz, że... sposób chowu kur wyczytasz z … jajka. Pierwszy symbol na numerze wybitym na jaju oznacza sposób chowu kur, od których pochodzi, 0 - chów ekologiczny, 1 – wolny wybieg, 2 - chów ściółkowy, 3 – chów klatkowy. Im niższa cyfra tym kurki mają lepsze życie!
  • Czy wiesz, że... dlaczego żółtko czasem jest sine? Jeśli gotujemy zbyt długo jajka, powstaje charakterystyczny szaro-zielony nalot, jest to wynikiem reakcji we wnętrzu jajka dwóch pierwiastków: siarki i żelaza. Reakcja zazwyczaj zachodzi, gdy gotujemy jajka dłużej, niż 10 min. Nalot ten nie jest szkodliwy, choć wielu osobom odbiera apetyt, a podobno nawet obniża wartość odżywczą jaj.
  • Czy wiesz, że... kiszenie (proces fermentacji) to rozkład cukrów zawartych w warzywach lub produktach mlecznych na kwas mlekowy. Odbywa się on przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Przy poprawnie przeprowadzonej fermentacji obniża się pH kiszonki i nie rozwijają się procesy gnilne. Kiszeniu możemy poddawać prawie wszystkie warzywa ale warzywa z wysoką zawartością cukrów łatwiej poddają się procesowi fermentacji. Najczęściej używane to kapusta, ogórek, marchew, burak, seler, pietruszka. Warzywa kiszone oraz soki z warzyw kiszonych charakteryzują się niską kalorycznością i sole mineralne są łatwiej przyswajalne. Bakterie mlekowe biorą udział w trawieniu spożywanych przez człowieka pokarmów, wytwarzają witaminy i kwasy organiczne, które są wchłaniane z przewodu pokarmowego do organizmu. Bakterie te biorą udział w rozkładzie substancji toksycznych i rakotwórczych, hamują wzrost patogenów, wzmacniają układ immunologiczny. Kiszonki najlepiej stosować jako przekąski między posiłkami, przechowywać w lodówce.
  • Czy wiesz, że... jeśli chcesz pohamować swój apetyt przystrój swój stół niebieskim obrusem i innymi dodatkami w tym kolorze. Najlepiej jedz z niebieskiego talerzyka. Kolory stymulują poszczególne części autonomicznego układu nerwowego, który wpływa na metabolizm i wydzielanie hormonów. I tak niebieski chłodzi jak woda oraz ułatwia przemianę materii. Dobrze się w takim razie sprawdzi porcelana angielska, rosyjska lub nasze rodzime ludowe wzory.
  • Czy wiesz, że... produkty będące wynikiem fermentacji to nie tylko kiszona kapusta ale również: tempeh - sfermentowane ziarna soi, produkt charakterystyczny dla kuchni indonezyjskiej, zamiennik mięsa i nabiału w kuchni wegetariańskiej; chleb - najwyższej jakości pieczywo rośnie dzięki zakwasowi; jogurt, kefir, - mleko poddane zakwaszeniu; miso - charakterystyczna dla kuchni japońskiej gęsta pasta ze sfermentowanej soi z dodatkiem ryżu, soli oraz drożdży piwo, wino, cydr - w wyniku fermentacji powstaje alkohol; kimchi - kuchnia koreańska - produkt na bazie kiszonki z kapusty pekińskiej, rzepy lub ogórka z dodatkiem papryczki chilli kombucza – napój uzyskiwany ze słodzonej herbaty poddanej fermentacji przez tzw. grzybek herbaciany warzywa i owoce - soki i kiszone warzywa oraz owoce
  • Czy wiesz, że... czarna sól pachnie jajem? Charakterystyczny zapach zawdzięcza zawartości siarczku żelaza. Dlatego w kuchni roślinnej możemy użyć jej, by nadać daniu jajeczny aromat.
  • Czy wiesz, że... największa cukinia ważyła 65 kg i została wyhodowana w Anglii!
  • Czy wiesz, że... banany nie rosną na drzewach i są jagodami? Bananowce są ogromnymi bylinami, zamiast pnia mają prostą, liściastą łodygę, która wydaje kwiaty i owoce.
  • Czy wiesz, że... kokos nie jest orzechem? To co kupujemy w sklepie jest pestką owoca, pozbawioną owocni, czyli cienkiej skórki i grubej warstwy włókien.
  • Czy wiesz, że... wrzucając korek od wina do gotującego się kalafiora, ograniczysz brzydki zapach, który wydziela się podczas tej czynności?
  • Czy wiesz, że... Aby przekrojone awokado nie zbrązowiało, wystarczy zostawić w nim pestkę i schować do lodówki.
  • Czy wiesz, że... sól różowa himalajska jest solą morską, chociaż jest wydobywana na wysokości 4000 m.n.p. morza? Spowodowane jest to ruchami tektonicznymi, które wypiętrzają Himalaje od setek milionów lat. Kiedyś w tym miejscu znajdowało się prehistoryczne morze, w tym czasie też powstały złoża, które w późniejszym czasie „powędrowały” do góry!
  • Czy wiesz, że... okara, to są pozostałości stałe po zrobieniu mleka sojowego. Okara zwiera mało tłuszczu, dużo błonnika i tyle samo białka co brązowy ryż. Możesz ją użyć do wykonania sernika, pizzy lub innych potraw zwłaszcza wegańskich.
  • Czy wiesz, że... orzechy pekan zawierają najwięcej cynku wśród orzechów, poprawiają męską płodność, wpływają na produkcję testosteronu. Witamina K zawarta w orzechach pomaga kobietom ograniczyć zbyt duże krwawienie menstruacyjne. To jedne z najdroższych orzechów świata, na szczęście wystarczy mała garstka.
  • Czy wiesz, że... banany mogą świecić w ciemności? Z powodu degradacji chlorofilu prowadzącej do nagromadzenia się fluorescencyjnej substancji na skórze owocu, banany świecą pod wpływem promieni UV.
  • Czy wiesz, że... glutaminian sodu ma smak? Tak, nosi on nazwę „UMAMI”, czasem opisywany jest również jako „rosołowy” lub „mięsny” i jest jednym z pięciu smaków odczuwalnych przez człowieka.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki zawiera duże ilości - prowitaminy A (beta-karoten) odpowiedzialnej m.in. za prawidłowe widzenie; - witaminy C (4 razy więcej niż w kapuście kiszonej), dodawajmy ją do nieco przestudzonych potraw lub spożywajmy bez podgrzewania ponieważ poddana obróbce termicznej szybko się utlenia i traci swoje właściwości; - magnezu będącego składnikiem chlorofilu (barwnik nadający kolor zielony)podobnego w swej strukturze do hemoglobiny, podnosi efektywność serca. Natka pietruszki jest polecana przy problemach z pęcherzem, wykazuje działanie moczopędne i antyseptyczne. Przynosi ulgę w bólach miesiączkowych. Maskuje nieświeży oddech np. po spożyciu czosnku. Pobudza wydzielenie śliny i soku żołądkowego co z kolei ułatwia trawienie.
  • Czy wiesz, że... Cykoria to warzywo zimowe, uprawiane z dala od światła. Uważane kiedyś za roślinę magiczną, ze względu na swoją bladość i kruchość. Używana przez osoby parające się czarną magią wzbudzała w ludziach obawy. Do dnia dzisiejszego funkcjonuje stwierdzenie "mieć cykora" co oznacza bać się. Warto ją włączyć do diety, dobra zarówno jako przekąska jak i składnik sałatek lub surówek. Pobudza apetyt i wątrobę do wydzielania większej ilości żółci. Poprawia trawienie, funkcjonowanie nerek. Skarbnica potasu, magnezu, fosforu, żelaza, witaminy B1, B2 i kwasu foliowego.
  • Czy wiesz, że... miasto Chicago w USA wzięło nazwę od czosnku? Nazwa miasta pochodzi od słowa Chicagaoua, które w języku Indian oznacza czosnek.
  • Czy wiesz, że... Wyrzucenie pestki awokado, to zwykłe marnotrawstwo. Ususz ją, zetrzyj na tarce i posyp posiłek a dodasz wiele wartościowych składników do swojej potrawy. Nie jest trująca.
  • Czy wiesz, że... kokos ma oczy? Każdy widział charakterystyczne oczka na orzechu kokosowym, co ciekawe jedno z nich to miejsce, gdzie skorupa jest cieńsza, żeby młody kokos swobodnie mógł kiełkować.
  • Czy wiesz, że... czystek, to skarbnica polifenoli, w 100 gramach produktu jest 7,39 gram polifenoli, to bardzo dużo. Mamy zatem do czynienia z prawdziwą bombą polifenolową. A jak wiemy polifenole, to są związki naturalnie występujące w roślinach, stanowią największą grupę naturalnych przeciwutleniaczy, które wykazują dobroczynne działanie na organizm ludzki. Pijmy na zdrowie.
  • Czy wiesz, że... Austriacy, Niemcy, Francuzi, Szwajcarzy zjadają 2,4 kg miodu / osobę rocznie. Amerykanie 3,2 kg miodu / osobę rocznie. A w Polsce tylko rocznie przypada 0,21 kg na jedną osobę.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyGalaretka z aronii
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Galaretka z aronii

Galaretka z aronii

Skoter

Rodzaj posiłku: przetwory

Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko

Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie

7 osób lubi to
5 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

40 min. 1 porcja

Składniki:

Aronia - 2 kg
cukier - 1 kg

Dodatkowe informacje:

Aronia zawiera dużo witamin i składników mineralnych. Spożywanie aronii chroni przed nowotworami, chorobami oczu i nadciśnieniem

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Na galaretkę najlepsza jest aronia niezbyt dojrzała, zawiera najwięcej pektyn, czyli najwięcej substancji galaretujących. Aronię oberwać z gałązek, opłukać.
KROK 2:  Gotować pod przykryciem około 20 minut. Do garnka z grubym dnem nie potrzeba podlewać wodą. Po ugotowaniu odstawić do wystygnięcia. Przetrzeć owoce przez sito.
KROK 3:  Do przetartego soku dodać cukier i gotować kolejne 20 minut bez przykrywania garnka. Gotującą galaretkę przełożyć do wyprażonych słoików. Ustawić soje do góry dnem do wystygnięcia.
7 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Skoter

  • Nalewka z kwiatów dzikiej róży

     Skoter
  • Muffinki z ciecierycy

     Skoter
  • Kutia z pęczakiem

     Skoter
  • Bukiet warzyw w sosie czosnkowym

     Skoter
  • Kiszona cukinia

     Skoter
  • Syrop z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Faszerowany szczupak w galarecie

     Skoter
  • Pieczona ciecierzyca na słodko

     Skoter
  • Sos szczypiorkowy do mięa, wędliny lub jajek

     Skoter
  • Tahini z czarnym sezamem

     Skoter
  • Pulpety z soczewicy

     Skoter
  • Ciasto z ciecierzycy

     Skoter
  • Dżem pigwowy

     Skoter
  • Nalewka akcjowa

     Skoter
  • Pączki pieczone

     Skoter
  • Krem toffi z ananasem

     Skoter
  • Syrop z kwiatów czarnego bzu

     Skoter
  • Malibu - likier kokosowy

     Skoter
  • Czekoladki sezamowe z masłem shea

     Skoter
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta

     Skoter
  • Placki z cukinii i sera

     Skoter
  • Przecier z owoców pigwowca i dzikiej rózy

     Skoter
  • Sok z owoców dzikiej róży

     Skoter
  • Musztarda z owoców pigwiwca

     Skoter
  • Cytrynówka

     Skoter
  • Syrop z dziewanny

     Skoter
  • Boczniaki a'la schabowe

     Skoter
  • Wegeteriański strogonow z boczniaków

     Skoter
  • Konfitura borówkowa

     Skoter
  • Nalewka ziołowa

     Skoter
  • Syrop z forsycji

     Skoter
  • Dżem jarzębinowo-jabłkowy

     Skoter
  • Brioszki

     Skoter
  • Chałka z sezamem

     Skoter
  • Cukier różany

     Skoter
  • Syrop z nawłoci

     Skoter
  • Bułeczki z kremem daktylowo-czekoladowym

     Skoter
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta

     Skoter
  • Ocet ziołowy z nawłoci

     Skoter
  • Ogórki w curry

     Skoter
  • Pierogi z soczewicą

     Skoter
  • Babka marchewkowa z orzechami

     Skoter
  • Słatka z kuskusem

     Skoter
  • Nalewka z orzechów włoskich

     Skoter
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem

     Skoter
  • Cukinia faszerowana mięsem

     Skoter
  • Szybka sałatka z tuńczykiem

     Skoter
  • Odwar z kwiatów wrzosu

     Skoter
  • Cukinia w zalewie musztardowej

     Skoter
  • Botwinka w słoiki na zimę

     Skoter
  • Syrop z lilaka-bzu

     Skoter
  • Miód z kwiatów mniszka

     Skoter
  • Rogaliczki drożdżowe

     Skoter
  • Sałatka warzywna w sosie czosnkowym ze słonecznikiem i dynią

     Skoter
  • Dżem z owoców czarnego bzu

     Skoter
  • Pieczone pierogi z soczewicą

     Skoter
  • Plcuszki z pigwą

     Skoter
  • Zupa z czerwoną soczewicą

     Skoter
  • Jabłkówka

     Skoter
  • Ciasto cukiniowe

     Skoter
  • Dżem Samo Zdrowie - pigwowiec, aronia i dzika róża

     Skoter
  • Pasta różana

     Skoter
  • Konfitura z owoców dzikiej róży

     Skoter
  • Bułeczki drożdżowe z serem

     Skoter
  • Syrop akacjowy

     Skoter
  • Kotlety z kurek

     Skoter
  • Słoneczniczki

     Skoter
  • Placuszki akacjowe

     Skoter
  • Ciasteczka bakaliowe na miodzie

     Skoter
  • Smalec z pestkami dyni

     Skoter
  • Nalewka z owoców dzukiej róży

     Skoter
  • Bigos z cukinii

     Skoter
  • Aroniówka z imbirem na miodzie

     Skoter
  • Cukinia marynowana

     Skoter
  • Napar z kwiatów mniszka

     Skoter
  • Domowe czekoladki z masłem shea

     Skoter
  • Syrop sosnowy

     Skoter
  • Krem daktylowy z czekoladą

     Skoter
  • Domowe jagodzianki

     Skoter
  • Ciasteczka orzechowe

     Skoter
  • Konfitura z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Dżem pigwowo-aroniowy

     Skoter
  • Suszone zioła na herbatkę

     Skoter
  • Kurczak zapiekany ze szpinakiem

     Skoter
  • Sezamki

     Skoter
  • Babeczki bananowo-orzechowe

     Skoter
  • Racuchy z kwiatami czarnego bzu

     Skoter
  • Placki z cukinii i sera białego

     Skoter
  • Cukinia a'la ananas

     Skoter
  • Sok z pigwy

     Skoter
  • Schab z żurawiną

     Skoter
  • Frytki z cukinii

     Skoter
  • Maślane bułeczki dwukolorowe

     Skoter
  • Szybkie ciasteczka z orzeszkami ziemnymi

     Skoter
  • Boczek pieczony

     Skoter
  • Pierogi z ciecierzycy

     Skoter
  • Kuskus z tuńczykiem

     Skoter
  • Pierniczki świąteczne

     Skoter
  • Nalewka z kawy czyli kawówka

     Skoter
  • Wigilijna fasolka

     Skoter
  • Ciasteczka sezamkowe

     Skoter
  • Bułeczki cynamonowe

     Skoter
  • Deserowe musli

     Skoter
  • Syrop z kwiatów wrzosu

     Skoter
  • Ciastka bakaliowe bez mąki

     Skoter
  • Syrop z kwiatów lipy

     Skoter
  • Napar z kwiatów lilaka

     Skoter
  • Sok z aronni metodą tradycyjną

     Skoter
  • Sos miętowy do mięsa i kanapek

     Skoter
  • Surówka z białej kapusty z liśćmi mniszka

     Skoter
  • Turron

     Skoter
  • Kruche ciasteczka z kokosową pierzynką

     Skoter
  • Flaczki z boczniaków

     Skoter
  • Aronia do mięsa

     Skoter
  • Jarzębina do mięsa

     Skoter
  • Hummus

     Skoter
  • Kluski z makiem

     Skoter
  • Piołunówka

     Skoter
  • Domowa chałwa

     Skoter
  • Nalewka miętowa na soku jabłkowym

     Skoter
  • Konfitura z dzikiej róży

     Skoter
  • Piernik z bakaliami

     Skoter
  • Naleśniki z soczewicą

     Skoter
  • Miód z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Orzechy w karmelu

     Skoter
  • Ciasteczka z konfiturą z róży

     Skoter
  • Naleśnikowy torcik ze szpinakiem

     Skoter
  • Kotlety z kalafiora

     Skoter
  • Chałwa z ziaren słonecznika

     Skoter
  • Pasta z ciecierzycy z tuńczykiem i słonecznikiem

     Skoter
  • Rogale drożdżowe

     Skoter
  • Pulpety z kaszy gryczanej z warzywami

     Skoter
  • Muffinki warzywne

     Skoter
  • Babeczki z orzeszkami

     Skoter
  • Rosół chiński

     Skoter
  • Turron

     Skoter
  • Makowe kwiatki

     Skoter
  • Nektar truskawkowy na spirytusie

     Skoter
  • Drożdżowe z jagodami

     Skoter
  • Nalewka na kwiatach lipy

     Skoter
  • Oliwki z fuetem

     Skoter
  • Syrop z zielonych sosnowych szyszek

     Skoter
  • Kompot z aronii

     Skoter
  • Pasztet z cukinii

     Skoter
  • Nalewka sosnowa

     Skoter
  • Naleśniki z pastą serowo-różaną

     Skoter
  • Kakaowa babka gotowana

     Skoter
  • Pierogi z kaszy jaglanej z boczkiem

     Skoter
  • Gulasz z soczewicy

     Skoter
  • Nalewka daktylowa

     Skoter
  • Buraczkowe serduszka

     Skoter
  • Makagigi

     Skoter
  • Lecznicza nalewka z kwiatów kasztanowca

     Skoter
  • Schab w miodzie

     Skoter
  • Śledzie z żurawiną

     Skoter
  • Różana sałatka

     Skoter
  • Ciasteczka z ciecierzycy z orzechami i czekoladą

     Skoter
  • Ciasteczka z musli

     Skoter
  • Syrop z aronii

     Skoter
  • Likier z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Surówka z cukinii i pomidorów

     Skoter
  • Pampuchy z masą makową

     Skoter
  • Naleśnikowy torcik z jabłkami i bezą

     Skoter
  • Sałatka z liści mniszka

     Skoter
  • Napar z kwiatów kasztanowca

     Skoter
  • Syrop miętowy

     Skoter
  • Pierogi z soczwicy i kiszonej kapusty

     Skoter
  • Buraczki z musem pigwowym

     Skoter
  • Dżem aroniowy-śliwkowy

     Skoter
  • Nalewka z kwiatów mniszka

     Skoter
  • Nalewka poziomkowa

     Skoter
  • Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni

     Skoter
  • Krokiety ze szpinakiem

     Skoter
  • Nalewka z głogu

     Skoter
  • Sałatka ze szpinakiem

     Skoter
  • Nalewka bakaliowa

     Skoter
Zobacz więcej przepisów
Nikita
Nikita powiedział/a:
Pyszna i zdrowa.
26.08.2020, godz. 10:55
matesko
matesko powiedział/a:
Smaczna i zdrowa
26.08.2020, godz. 12:09
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
Fajna
28.08.2020, godz. 13:40
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Ja robię galaretki z użyciem wyciskarki wolnoobrotowej. Wolę z dojrzałej i ew dodać pektyny w proszku albo połączyć z innym owocem wysokopektynowym
31.08.2020, godz. 06:36
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super
15.11.2020, godz. 17:55

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Libańska sałatka tabbouleh

Libańska sałatka tabbouleh

wegeweda
10 9 25 min
Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Czekoladowe babeczki z buraczanym lukrem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 18 30 min
Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

Sałatka warstwowa “pod pierzynką”

wegeweda
8 6 60 min
Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Konfitura bez cukru z czerwonej cebuli

Barbara Strużyna
8 10 65 min
Wegański domek z piernika

Wegański domek z piernika

Zuzanna Wiśniewska
10 15 180 min
Smalec z fasoli ze skwarkami

Smalec z fasoli ze skwarkami

wegeweda
7 6 30 min
Wegańska czekolada bez cukru

Wegańska czekolada bez cukru

Barbara Strużyna
9 7 25 min
Cebulowe niespodzianki

Cebulowe niespodzianki

Dorota Woźniak - Twins Pot
24 23 120 min
Wegański bigos sylwestrowy

Wegański bigos sylwestrowy

wegeweda
6 8 180 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).