Wegańskie kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem
SkoterRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): arabska, międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, soja, strączkowe, sezam, nabiał krowi
Składniki:
szpinak świeży - 15 dag
pokrojona natka pietruszki - 3 łyżki
czosnek - 2 ząbki
olej z lnianki - 3 łyżki
sos sojowy - 1 łyżka
papryka słodka - 1 łyżeczka
sól - 1/2 łyżeczki
kurkuma - 1/2 łyżeczki
imbir - 1/3 łyżeczki
pieprz do smaku
sezam - 3 łyżki
masło klarowane - 3 łyżki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.