Pulpety z soczewicy
SkoterRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, strączkowe, pszenica
Składniki:
jajko - 1 szt.
bułka tarta - 3 łyżki
natka pietruszki - 1 pęk
cebula - 1 szt.
kminek - 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa - 1/2 łyżeczki
oregano - 1/2 łyżeczki
chilli - 1/2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Doskonale zastępuje białko zwierzęce. Można dodać paprykę drobno pokrojonąSposób przygotowania:
Cebule pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oleju. Natkę pietruszki wypłukać i drobno pokroić. Dodać podsmażoną cebulę, pokrojoną natkę, tartą bułkę, jajko i przyprawy do ugotowanej soczewicy. Wymieszać
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.