Kotlety z kalafiora
SkoterRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
bułka tarta - 3/4 szt.
cebula - 1 szt.
szczypiorek drobny - 2 łyżki
cukier - 1 łyżeczka
masło klarowane - 1 łyżka
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno pokrojoną udusić ma maśle.
Ugotowany kalafior pokroić, dodać surowe jajka, 2 łyżki bułki tartej, cebulę, szczypior i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, obsmażyć na tłuszczu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.