![Kotlety z kalafiora](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-01/14977-photo-main.jpg)
Kotlety z kalafiora
![](/cache/a32x32/files/users/93-avatar-2135577800.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci
Zawiera: nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
bułka tarta - 3/4 szt.
cebula - 1 szt.
szczypiorek drobny - 2 łyżki
cukier - 1 łyżeczka
masło klarowane - 1 łyżka
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę drobno pokrojoną udusić ma maśle.
Ugotowany kalafior pokroić, dodać surowe jajka, 2 łyżki bułki tartej, cebulę, szczypior i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Uformować kotlety, obtoczyć w bułce tartej, obsmażyć na tłuszczu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.