![Napar z jemioły](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2021-03/15411-photo-main.jpg)
Napar z jemioły
![](/cache/a32x32/files/users/93-avatar-2135577800.jpg)
Rodzaj posiłku: napoje
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: miody
Składniki:
woda - 250 ml
Dodatkowe informacje:
Jemiołę nalezy zbierać od grudnia do marca.Składniki zawarte w jemiole mogą działać antynowotworowo i niszczyć komórki raka.Zawarte w jemiole białka – lektyny są substancjami hamującymi aktywność enzymu odpowiedzialnego za długowieczność komórek rakowych.
Jemiołę zaleca się również w ogólnej profilaktyce chorób układu sercowo- naczyniowego, ponieważ normuje krążenie oraz zapobiega zwapnieniu tętnic i uszkodzeniom serca. Regularne picie herbatki z jemioły pomaga również zapobiegać udarowi mózgu
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.