Naleśniki z soczewicą
SkoterRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, strączkowe, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
woda - 1 szklanka
jajko - 1 szt.
sól - 1 szczypta
olej - 2 łyżki
kapusta kiszona - 1 szklanka
kminek - 1/2 łyżeczki
cebula - 1 szt.
pieprz - 1/2 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Naleśniki smakują z dodatkiem różnego rodzaju surówkiSposób przygotowania:
Cebulę pokroić drobno i podsmażyć na oleju.
Kapustę opłukać, zalać niewielka ilością wody, dodać kminek i ugotować do miękkości. Ugotowaną soczewicę rozetrzeć łyżką na miazgę. Ugotowana kapustę po przestudzeniu drobno pokroić. Wszystkie składniki zmieszać, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.