Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni
SkoterRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mąka - 2 + 1/2 szklanki
cukier - 3/4 szklanki
ziarna słonecznika - 1/2 szklanki
pestki dyni - 1/2 szklanki
Dodatkowe informacje:
Ciasteczka doskonałe do udekorowania choinki.Sposób przygotowania:
Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 1/2 cm. Foremkami powycinać różne kształty. Pozostałe 1 żółtko wymieszać z łyżką wody. Posmarować ciasteczka żółtkiem i posypać pestkami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i upiec na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.