Zapiekane naleśniki ze szpinakiem
SkoterRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
mleko - 1 szklanka
jajka - 2 szt.
woda gazowana - 1 szklanka
olej - 1 łyżka
szpinak świeży - 50 dag
serek topiony - 1 szt.
masło klarowane - 2 łyżki
tymianek - 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
gałka muszkatałowa - 1/2 łyżeczki
mleko - 3/4 szklanki
masło klarowane - 1 łyżka
mąka - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Szpinak opłukać, z blanszować i osączyć na sicie. Pokroić. Czosnek obrać i drobno pokroić lub wycisnąć. Szpinak z czosnkiem przesmażyć na maśle. Doprawić solą i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.