Piernik z bakaliami
SkoterRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: miody, gluten, nabiał, jajka, orzechy wszystkie, kakao, pszenica, żyto, nabiał krowi
Składniki:
mąka żytnia BIO - 1 szklanka
cukier - 1 szklanka
miód - 4 łyżki
jajka - 2 szt.
masło - 250 g
kakao - 2 łyżki
soda - 2 łyżeczki
cynamon - 1/2 łyżeczki
orzechy laskowe BIO - 5 dag
orzechy nerkowca BIO - 5 dag
orzechy włoskie - 5 dag
rodzynki - 5 dag
daktyle - 3 dag
migdały - 3 dag
skórka pomarańczowa kandyzowana - 3 dag
Dodatkowe informacje:
Ilość bakalii oraz ich rodzaj można zmieniaćSposób przygotowania:
5 łyżek masła
4 łyżki kakao
4 łyżki cukru
3 łyżki wody
Zagotować wodę z cukrem, dodać masło, a potem kakao. Gotować około 2 minuty mieszając, żeby polewa nie przywarła.
Ostudzone ciasto polać polewą. Posypać płatkami migdałów i skórką pomarańczową kandyzowaną
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.