Słatka z kuskusem
SkoterRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
papryka czerwona - 1 szt.
papryka żółta - 1 szt.
pomidory - 3 szt.
szynka konserwowa - 20 dag
szczypiorek - 1 łyżka
sos sałatakowy - 1 opakowanie
bulion - 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Warzywa umyć. Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, a następnie pokroić w kostkę. Z papryki odrzucić gniazda nasienne i również pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek cienki i koperek drobno pokroić. Szynką konserwową pokroić w kostkę. Sos sałatkowy włoski przygotować według przepisu na opakowaniu, tzn wymieszać z oliwą i wodą. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.