Sajgonki z sosem sezamowym
SkoterRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): chińska
Specjalne: Konkurs z olejem sezamowym BIO PLANÈTE
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, soja, strączkowe, sezam, grzyby, cytrusy, wieprzowina
Składniki:
makaton chiński - 5 dag
grzyby mun - 4 szt.
marchew - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 1 ząbek
sezam - 1 łyżka
sos sojowy ciemny - 2 łyżki
imbir starty - 1 łyżka
natka pietruszki pokrojona - 2 łyżki
olej rzepakowy do podsmażenia mięsa - 2 łyżki
olej sezamowy - 1 łyżka
olej rzepakowy do smażenia sajgonek - 1 szklanka
sól i pieprz do smaku
papier ryżowy - 10 szt.
sok z cytryny na sos - 2 łyżki
sos sojowy ciemny na sos - 4 łyżki
olej sezamowy do sosu - 1 łyżka
imbir w proszku - 1/2 łyżeczki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.