Kruche ciasteczka z kokosową pierzynką
SkoterRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
cukier - 1 szklanka
masło lub margaryna - 135 g
jajka - 2 szt.
śmietana - 1 łyżka
wiórki kokosowe - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, wsypać wiórki i wymieszać.
Ciasto rozwałkować na grubość około 3 mm, wykroić krążki, na każdy nałożyć trochę piany, rozprowadzić na całym ciastku.
Ciastka ułożyć w blaszce na papierze do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni około 15 minut
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.