Kluski ziemniaczane ze szpinakiem
SkoterKuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna
Zawiera: nabiał kozi, owczy, nabiał, nabiał krowi
Składniki:
mąka ziemniaczana - 30 dag
szpinak - 30 dag
ser feta - 15 dag
masło klarowane - 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę lub zmielić. Podzielić na 4 części, wyjąć 1/4 ziemniaków, a w powstałe miejsce wsypać taką samą cześć mąki ziemniaczanej. Dodać wyjętą część ziemniaków i ugnieść razem z dodatkiem odrobiny soli. Ciasto podzielić na około 16 części i formować placki. Na każdy placek nałożyć farsz, skleić formując kulę. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju przez około 5 minut od wypłynięcia.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.