Naleśniki z pastą serowo-różaną
SkoterRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), dla dzieci
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
woda - 1 szklanka
jajko - 1 szt.
mąka - 2 szklanki
sól szczypta
cukier - 1/2 szklanki
sok z cytryny - 2 łyżki
woda - 1 szklanka
ser biały - 25 dag
Sposób przygotowania:
Z każdego platka róży oderwać białą końcówkę, która jest gorzka. Zagotować szklankę wody z dodatkiem soku z połowy cytryny i cukru. Włożyc porcjami płatki i zagotować. Ostudzić i zblednować. Ponownie pogotować około 10 minut. Ostudzić.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.