• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyNaleśniki z pastą serowo-różaną
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Naleśniki z pastą serowo-różaną

Naleśniki z pastą serowo-różaną

Skoter

Rodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, śniadanie

Kuchnia (region): polska

Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), dla dzieci

Zawiera: gluten, nabiał, jajka, cytrusy, pszenica, nabiał krowi

11 osób lubi to
9 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

0 min 1 porcja

Składniki:

mleko - 1 szklanka
woda - 1 szklanka
jajko - 1 szt.
mąka - 2 szklanki
sól szczypta
płatki róży - 1 litr
cukier - 1/2 szklanki
sok z cytryny - 2 łyżki
woda - 1 szklanka
ser biały - 25 dag

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Z podanych składników usmażyć naleśniki.
Z każdego platka róży oderwać białą końcówkę, która jest gorzka. Zagotować szklankę wody z dodatkiem soku z połowy cytryny i cukru. Włożyc porcjami płatki i zagotować. Ostudzić i zblednować. Ponownie pogotować około 10 minut. Ostudzić.
KROK 2:  Ser wymieszać z konfityrą różaną.
KROK 3:  Posmarować naleśniki i zwinąć.
11 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SOK Z CYTRYN NFC 100 % BIO 250 ml - ALCE NERO

    Więcej o produkcie na stronie

    SOK Z CYTRYN NFC 100 % BIO 250 ml - ALCE NERO

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MLEKO BEZ LAKTOZY (3,5 % TŁUSZCZU) BIO 1 L - SOBBEKE

    Więcej o produkcie na stronie

    MLEKO BEZ LAKTOZY (3,5 % TŁUSZCZU) BIO 1 L - SOBBEKE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • TWARÓG TŁUSTY BIO (około 0,45 kg) - EKO KNIAŹ (NA ZAMÓWIENIE)

    Więcej o produkcie na stronie

    TWARÓG TŁUSTY BIO (około 0,45 kg) - EKO KNIAŹ (NA ZAMÓWIENIE)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA GRUBO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • HERBATKA Z PŁATKÓW RÓŻY BIO 20 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    HERBATKA Z PŁATKÓW RÓŻY BIO 20 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Skoter

  • Konfitura borówkowa

     Skoter
  • Szybka sałatka z tuńczykiem

     Skoter
  • Pierogi z soczwicy i kiszonej kapusty

     Skoter
  • Tahini z czarnym sezamem

     Skoter
  • Pestkówka czyli nalewka z pestek pigwowca

     Skoter
  • Gulasz mięsno-grzybowy

     Skoter
  • Buraczki z musem pigwowym

     Skoter
  • Napar z kwiatów lilaka

     Skoter
  • Pasta z siemienia lnianego

     Skoter
  • Cukier bzowy

     Skoter
  • Kaszotto z kurkami i jarmużem

     Skoter
  • Syrop z buraka

     Skoter
  • Pulpety z kaszy gryczanej z warzywami

     Skoter
  • Ogórki w curry

     Skoter
  • Szybkie ciasteczka z orzeszkami ziemnymi

     Skoter
  • Syrop z kwiatów wrzosu

     Skoter
  • Herbaciówka czyli nalewka herbaciana

     Skoter
  • Kurczak zapiekany ze szpinakiem

     Skoter
  • Nalewka z głogu

     Skoter
  • Ciasteczka z siemienia lnianego

     Skoter
  • Zdrowa pasta z ziaren

     Skoter
  • Pulpety z soczewicy

     Skoter
  • Jajko na kurce

     Skoter
  • Wegańskie pierogi z fasolą mung

     Skoter
  • Jarzębina do mięsa

     Skoter
  • Domowa chałwa

     Skoter
  • Suszone zioła na herbatkę

     Skoter
  • Korzenne ciasteczka z karmelem

     Skoter
  • Ciasteczka imbirowe

     Skoter
  • Muffinki z ciecierycy

     Skoter
  • Lecznicza nalewka z kwiatów kasztanowca

     Skoter
  • Gulasz z soczewicy

     Skoter
  • Rosół chiński

     Skoter
  • Turron

     Skoter
  • Syrop z aronii

     Skoter
  • Aroniówka z imbirem na miodzie

     Skoter
  • Bułeczki drożdżowe z serem

     Skoter
  • Sezamki

     Skoter
  • Słatka z kuskusem

     Skoter
  • Przecier z owoców pigwowca i dzikiej rózy

     Skoter
  • Konfitura z owoców dzikiej róży

     Skoter
  • Syrop z kwiatów lipy

     Skoter
  • Zapiekane naleśniki z portulaką i jarmużem

     Skoter
  • Rogale drożdżowe

     Skoter
  • Ciastka bakaliowe bez mąki

     Skoter
  • Nalewka z owoców dzukiej róży

     Skoter
  • Ciasteczka orzechowe

     Skoter
  • Chałwa z ziaren słonecznika

     Skoter
  • Miód z kwiatów mniszka

     Skoter
  • Nalewka z kwiatów forsycji

     Skoter
  • Ciasteczka owsiane

     Skoter
  • Nalewka z jemioły

     Skoter
  • Kisiel z siemienia lnianego

     Skoter
  • Kompot z aronii

     Skoter
  • Ciasteczka z konfiturą z róży

     Skoter
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

     Skoter
  • Cytrynówka

     Skoter
  • Babka ziemniaczana

     Skoter
  • Kiszona cukinia

     Skoter
  • Ciasteczka sezamkowe

     Skoter
  • Syrop z zielonych sosnowych szyszek

     Skoter
  • Kluski z makiem

     Skoter
  • Pierogi z ciecierzycy i kapusty

     Skoter
  • Pasztet z cukinii

     Skoter
  • Chleb pszenno-razowy

     Skoter
  • Schab w miodzie

     Skoter
  • Owoce dzikiej róży w syropie

     Skoter
  • Sałatka z liści mniszka

     Skoter
  • Kotlety z kurek z ciecierzycą

     Skoter
  • Makowe słodkości

     Skoter
  • Babka marchewkowa z orzechami

     Skoter
  • Kiszony szpinak

     Skoter
  • Nalewka ziołowa

     Skoter
  • Jabłkówka

     Skoter
  • Kotlety z kalafiora

     Skoter
  • Pieczona ciecierzyca na słodko

     Skoter
  • Sok z pigwy

     Skoter
  • Wegetariańskie kotlety z cukinii i komosy ryżowej

     Skoter
  • Pasta z ciecierzycy z tuńczykiem i słonecznikiem

     Skoter
  • Ocet ziołowy z nawłoci

     Skoter
  • Kruche ciasteczka z kokosową pierzynką

     Skoter
  • Schab z żurawiną

     Skoter
  • Syrop z kwiatów czarnego bzu

     Skoter
  • Kutia z pęczakiem

     Skoter
  • Dżem pigwowo-aroniowy

     Skoter
  • Jogurtowe placuszki z kwiatami akacji

     Skoter
  • Makowe kwiatki

     Skoter
  • Kiszone zielone mirabelki a'la oliwki

     Skoter
  • Plcuszki z pigwą

     Skoter
  • Naleśnikowy torcik z jabłkami i bezą

     Skoter
  • Napar z kwiatów kasztanowca

     Skoter
  • Kakaowa babka gotowana

     Skoter
  • Nalewka z kwiatów dzikiej róży

     Skoter
  • Nalewka daktylowa

     Skoter
  • Nalewka bakaliowa

     Skoter
  • Dżem Samo Zdrowie - pigwowiec, aronia i dzika róża

     Skoter
  • Ciasto z ciecierzycy

     Skoter
  • Sałatka ze szpinakiem

     Skoter
  • Nektar truskawkowy na spirytusie

     Skoter
  • Pierniczki świąteczne

     Skoter
  • Wegetariańskie kotlety z fasoli mung

     Skoter
  • Uszka wigilijne

     Skoter
  • Pasta różana

     Skoter
  • Kawa z korzeni mniszka

     Skoter
  • Dżem jarzębinowo-jabłkowy

     Skoter
  • Wegetariańskie kotlety z ciecierzycy i dyni

     Skoter
  • Pasta kanapkowa z kurek

     Skoter
  • Tahini z siemienia lnianego

     Skoter
  • Konfitura z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Bigos z cukinii

     Skoter
  • Sok z aronni metodą tradycyjną

     Skoter
  • Placuszki szpinakowe

     Skoter
  • Placki ziemniaczane z dynią, cukinią i marchewką

     Skoter
  • Odwar z ostropestu plamistego

     Skoter
  • Pasta słonecznikowa z siemieniem lnianym

     Skoter
  • Wegańskie kotlety z ciecierzycy

     Skoter
  • Malibu - likier kokosowy

     Skoter
  • Cukinia w curry i kurkumie

     Skoter
  • Racuchy z kwiatami czarnego bzu

     Skoter
  • Cukinia marynowana

     Skoter
  • Różana sałatka

     Skoter
  • Tagliatelle z dynią i tofu

     Skoter
  • Mikstura uodporniająca

     Skoter
  • Ciasto dyniowe

     Skoter
  • Piernik z bakaliami

     Skoter
  • Wielkanocna babka majonezowa

     Skoter
  • Pierogi z soczewicą

     Skoter
  • Nalewka z kawy czyli kawówka

     Skoter
  • Odwar z kwiatów wrzosu

     Skoter
  • Naleśniki z soczewicą

     Skoter
  • Placuszki z kwiatami forsycji

     Skoter
  • Likier z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Bułeczki z kremem daktylowo-czekoladowym

     Skoter
  • Pieczone pierogi z soczewicą

     Skoter
  • Ciasteczka z musli

     Skoter
  • Bułeczki drożdżowe z jabłkami

     Skoter
  • Syrop z lilaka-bzu

     Skoter
  • Słoneczniczki

     Skoter
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

     Skoter
  • Muffinki warzywne

     Skoter
  • Syrop z forsycji

     Skoter
  • Syrop z nawłoci

     Skoter
  • Pierogi z cukinią, komosą ryżową i twarogiem

     Skoter
  • Deserowe musli

     Skoter
  • Cukier różany

     Skoter
  • Sałatka z kaszy jaglanej z kurczakiem

     Skoter
  • Kuskus z tuńczykiem

     Skoter
  • Sałatka z quinoa

     Skoter
  • Wegańskie kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem

     Skoter
  • Bułeczki z pieczarkami

     Skoter
  • Pasztet z grzybów leśnych z płatkami owsianymi

     Skoter
  • Syrop z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Pierogi z kaszy jaglanej z boczkiem

     Skoter
  • Cukinia w zalewie musztardowej

     Skoter
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta

     Skoter
  • Botwinka w słoiki na zimę

     Skoter
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem

     Skoter
  • Pszenne bułeczki śniadaniowe

     Skoter
  • Śledzie z żurawiną

     Skoter
  • Ciasteczka piernikowe dla cukrzyka

     Skoter
  • Bułeczki cynamonowe

     Skoter
  • Nyponsoppa - zupa z owoców dzikiej róży

     Skoter
  • Faszerowane dynie hokkaido

     Skoter
  • Konfitura z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Buraczkowe serduszka

     Skoter
  • Nalewka akcjowa

     Skoter
  • Syrop akacjowy

     Skoter
  • Wielkanocna babka cytrynowa

     Skoter
  • Napar z kwiatów mniszka

     Skoter
  • Pasztet z kurek z ciecierzycą

     Skoter
  • Sajgonki z sosem sezamowym

     Skoter
  • Suszone płatki z kwiatów dzikiej róży na herbatkę

     Skoter
  • Placuszki z jagodami

     Skoter
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

     Skoter
  • Syrop z dziewanny

     Skoter
  • Rogaliczki drożdżowe

     Skoter
  • Surówka z białej kapusty z liśćmi mniszka

     Skoter
  • Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni

     Skoter
  • Nalewka na kwiatach lipy

     Skoter
  • Krem daktylowy z czekoladą

     Skoter
  • Roladki z piersi kurczaka z jajecznicą

     Skoter
  • Sałatka warzywna w sosie czosnkowym ze słonecznikiem i dynią

     Skoter
  • Dżem cukiniowy

     Skoter
  • Jajecznica na pokrzywie

     Skoter
  • Placki z cukinii i sera białego

     Skoter
  • Portulaka duszona z kurkami i pomidorami

     Skoter
  • Napar z jemioły

     Skoter
  • Piołunówka

     Skoter
  • Makagigi

     Skoter
  • Placki z cukinii i sera

     Skoter
  • Konfitura z dzikiej róży

     Skoter
  • Galaretka z aronii

     Skoter
  • Słodka lazania z kremem daktylowym

     Skoter
  • Chałka z sezamem

     Skoter
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta

     Skoter
  • Spaghetti z pesto pietruszkowo-miętowym

     Skoter
  • Kluski ziemniaczane ze szpinakiem

     Skoter
  • Pampuchy z masą makową

     Skoter
  • Oliwki z fuetem

     Skoter
  • Nalewka miętowa na soku jabłkowym

     Skoter
  • Dżem z owoców czarnego bzu

     Skoter
  • Miód z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Brioszki

     Skoter
  • Peklowany schab nadziewany daktylami

     Skoter
  • Syrop sosnowy

     Skoter
  • Rafello

     Skoter
  • Ciasteczka maślano-kokosowe

     Skoter
  • Nalewka sosnowa

     Skoter
  • Bułeczki z jeżynami

     Skoter
  • Pasta z makreli z twarogiem

     Skoter
  • Domowe czekoladki z masłem shea

     Skoter
  • Dżem aroniowy-śliwkowy

     Skoter
  • Ciasteczka bakaliowe na miodzie

     Skoter
  • Pasta z siemienia lnianego z fasolą

     Skoter
  • Krokiety ze szpinakiem

     Skoter
  • Wigilijna fasolka

     Skoter
  • Syrop z kwiatostanów leszczyny

     Skoter
  • Turron

     Skoter
  • Zapiekanka ziemniaczana z leśnymi grzybami

     Skoter
  • Bakaliowe muffinki

     Skoter
  • Kotlety z quinoa z podagrycznikiem

     Skoter
  • Placuszki akacjowe

     Skoter
  • Surówka z cukinii i pomidorów

     Skoter
  • Syrop miętowy

     Skoter
  • Domowe jagodzianki

     Skoter
  • Nalewka poziomkowa

     Skoter
  • Frytki z cukinii

     Skoter
  • Dżem pigwowy

     Skoter
  • Wegeteriański strogonow z boczniaków

     Skoter
  • Sero-szarlotka na kruchym cieście

     Skoter
  • Krem toffi z ananasem

     Skoter
  • Cukinia faszerowana mięsem

     Skoter
  • Maślane bułeczki dwukolorowe

     Skoter
  • Czekoladki sezamowe z masłem shea

     Skoter
  • Pączki pieczone

     Skoter
  • Bukiet warzyw w sosie czosnkowym

     Skoter
  • Schab w mleczku kokosowym

     Skoter
  • Hummus

     Skoter
  • Nalewka z orzechów włoskich

     Skoter
  • Lemoniada różano-miętowa

     Skoter
  • Szybkie ciasteczka mocno kokosowe

     Skoter
  • Kruche mini rogaliczki

     Skoter
  • Wegetariański gulasz z boczniaków z kaszą bulgur

     Skoter
  • Zupa z czerwoną soczewicą

     Skoter
  • Syrop z pokrzywy

     Skoter
  • Drożdżowe z jagodami

     Skoter
  • Sos szczypiorkowy do mięa, wędliny lub jajek

     Skoter
  • Boczek pieczony

     Skoter
  • Musztarda z owoców pigwiwca

     Skoter
  • Cannelloni z jarmużem

     Skoter
  • Pasta z fasoli mung i ostropestu

     Skoter
  • Sos miętowy do mięsa i kanapek

     Skoter
  • Pszenno - żytnie bułeczki śniadaniowe

     Skoter
  • Aronia do mięsa

     Skoter
  • Ciasto cukiniowe

     Skoter
  • Nalewka z mirabelek

     Skoter
  • Smalec z pestkami dyni

     Skoter
  • Sok z owoców dzikiej róży

     Skoter
  • Kotlety z kurek i komosy ryżowej

     Skoter
  • Cukinia nadziewana kurkami i kaszą jaglaną

     Skoter
  • Orzechy w karmelu

     Skoter
  • Babka drożdżowa

     Skoter
  • Babeczki z orzeszkami

     Skoter
  • Nalewka z kwiatów mniszka

     Skoter
  • Nalewka z ostropestu

     Skoter
  • Naleśnikowy torcik ze szpinakiem

     Skoter
  • Kotlety z kurek

     Skoter
  • Babeczki bananowo-orzechowe

     Skoter
  • Pesto z podagrycznika z sezamem i słonecznikiem

     Skoter
  • Piernik długodojrzewający

     Skoter
  • Naleśniki z farszem z kurek

     Skoter
  • Boczniaki a'la schabowe

     Skoter
  • Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana

     Skoter
  • Tagliatelle z mielonymi grzybami

     Skoter
  • Kartoflaki z suszonymi grzybami

     Skoter
  • Makaron z rydzami w śmietanie

     Skoter
  • Faszerowany szczupak w galarecie

     Skoter
  • Rogaliki z dżemem porzeczkowym

     Skoter
  • Pierogi z ciecierzycy

     Skoter
  • Cukinia a'la ananas

     Skoter
  • Surówka z portulaką

     Skoter
  • Ciasteczka z ciecierzycy z orzechami i czekoladą

     Skoter
Zobacz więcej przepisów
Nikita
Nikita powiedział/a:
Pyszne i aromatyczne.
14.07.2020, godz. 07:04
matesko
matesko powiedział/a:
Smakowicie wyglądają w tych płatkach
14.07.2020, godz. 14:50
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Nigdy nie łączę róży z serem. Nawet jestem nieco zaskoczona.
10.10.2020, godz. 15:22
gosia56
gosia56 powiedział/a:
super pomysł
23.01.2021, godz. 22:49
PrzepisyMargaretki
PrzepisyMargaretki powiedział/a:
Z pewnością smakuje i pachnie wybornie :)
05.07.2021, godz. 14:11
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
smakowite naleśniki
15.09.2021, godz. 14:49
annaeko
annaeko powiedział/a:
Ciekawe połączenie
12.01.2022, godz. 10:51
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Fajna propozycja
10.11.2022, godz. 15:41
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
super
04.02.2023, godz. 09:28

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 60 min
Szpinakowy omlet z pomidorem

Szpinakowy omlet z pomidorem

Awokadola
13 11 15 min
Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Barbara Strużyna
9 7 30 min
Zielony koktajl aloesowy

Zielony koktajl aloesowy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 15 min
Malinowe sadzonki

Malinowe sadzonki

Aneta1
10 9 45 min
Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 5 70 min
Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

My Little Food Safari
11 12 30 min
Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

My Little Food Safari
11 13 30 min
Awokado pieczone z jajkiem

Awokado pieczone z jajkiem

Paulina Jasińska
7 4 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).