• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyPierogi z kaszy jaglanej z boczkiem
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Pierogi z kaszy jaglanej z boczkiem

Pierogi z kaszy jaglanej z boczkiem

Skoter

Rodzaj posiłku: danie główne

Kuchnia (region): polska

Specjalne: Konkurs na Szefa Kuchni, kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko

Użyte składniki:

Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica

16 osób lubi to
15 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

60 min 5 porcji

Składniki:

mąka - 50 dag
jajko - 1 szt.
ciepła woda - 1 szklanka
kasza jaglana - 1 szklanka
boczek wędzony - 25 dag
cebula - 2 szt.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Cebulę drobno pokroić i zeszklić na tłuszczu na patelni. Chudy boczek drobno pokroić i podsmażyć.

KROK 2:  Kaszękilkakrotnie wypłukać w dużej ilości zimnej a następnie gorącej wodzie. Zalać dwoma szklankami wody i ugotować do miękkości. Składniki farszu wystudzić i wymieszać dodając sól i pieprz.
KROK 3:  Z podanych składników zagnieść ciasto pierogowe. Rozwałkować porcjami ciasto. Wykroić szklanką krążki i za pomocą foremki lub tradycyjnie przygotować pierogi
KROK 4:  Wodę zagotować dodając trochę soli i łyżkę oleju. Do gotującej wody wrzucać porcjami przygotowane pierogi. Gotować około 3 minuty od wypłynięcia na powierzchnię wody
16 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    KASZA JAGLANA BEZGLUTENOWA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    JAJA BIO (10 szt.) - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BOCZEK WĘDZONY BIO (około 0,35 kg) - WASĄG (NA ZAMÓWIENIE)

    Więcej o produkcie na stronie

    BOCZEK WĘDZONY BIO (około 0,35 kg) - WASĄG (NA ZAMÓWIENIE)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Skoter

  • Pasta słonecznikowa z siemieniem lnianym

     Skoter
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta

     Skoter
  • Pasta kanapkowa z kurek

     Skoter
  • Placuszki z kwiatami forsycji

     Skoter
  • Dżem jarzębinowo-jabłkowy

     Skoter
  • Jogurtowe placuszki z kwiatami akacji

     Skoter
  • Rogaliczki drożdżowe

     Skoter
  • Słatka z kuskusem

     Skoter
  • Pasta różana

     Skoter
  • Pasta z fasoli mung i ostropestu

     Skoter
  • Kawa z korzeni mniszka

     Skoter
  • Surówka z białej kapusty z liśćmi mniszka

     Skoter
  • Syrop z aronii

     Skoter
  • Kisiel z siemienia lnianego

     Skoter
  • Pasta z ciecierzycy z tuńczykiem i słonecznikiem

     Skoter
  • Nalewka z kawy czyli kawówka

     Skoter
  • Piernik z bakaliami

     Skoter
  • Pierogi z ciecierzycy

     Skoter
  • Wegańskie kotlety z ciecierzycy

     Skoter
  • Nalewka akcjowa

     Skoter
  • Sałatka z liści mniszka

     Skoter
  • Gulasz z soczewicy

     Skoter
  • Pierniczki świąteczne

     Skoter
  • Pieczone pierogi z soczewicą

     Skoter
  • Bukiet warzyw w sosie czosnkowym

     Skoter
  • Botwinka w słoiki na zimę

     Skoter
  • Miód z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Pierogi z ciecierzycy i kapusty

     Skoter
  • Kutia z pęczakiem

     Skoter
  • Bułeczki z pieczarkami

     Skoter
  • Kotlety z kurek

     Skoter
  • Tahini z siemienia lnianego

     Skoter
  • Roladki z piersi kurczaka z jajecznicą

     Skoter
  • Odwar z ostropestu plamistego

     Skoter
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

     Skoter
  • Nalewka ziołowa

     Skoter
  • Cukinia nadziewana kurkami i kaszą jaglaną

     Skoter
  • Bułeczki z kremem daktylowo-czekoladowym

     Skoter
  • Nalewka miętowa na soku jabłkowym

     Skoter
  • Turron

     Skoter
  • Rosół chiński

     Skoter
  • Nalewka z kwiatów dzikiej róży

     Skoter
  • Nalewka z głogu

     Skoter
  • Naleśnikowy torcik ze szpinakiem

     Skoter
  • Orzechy w karmelu

     Skoter
  • Ciasteczka bakaliowe na miodzie

     Skoter
  • Uszka wigilijne

     Skoter
  • Boczniaki a'la schabowe

     Skoter
  • Racuchy z kwiatami czarnego bzu

     Skoter
  • Syrop z dziewanny

     Skoter
  • Sero-szarlotka na kruchym cieście

     Skoter
  • Sok z owoców dzikiej róży

     Skoter
  • Hummus

     Skoter
  • Chleb pszenno-razowy

     Skoter
  • Maślane bułeczki dwukolorowe

     Skoter
  • Ciasto dyniowe

     Skoter
  • Tagliatelle z dynią i tofu

     Skoter
  • Konfitura z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Kakaowa babka gotowana

     Skoter
  • Cukinia w zalewie musztardowej

     Skoter
  • Wegetariański gulasz z boczniaków z kaszą bulgur

     Skoter
  • Napar z kwiatów lilaka

     Skoter
  • Cukinia marynowana

     Skoter
  • Nektar truskawkowy na spirytusie

     Skoter
  • Pesto z podagrycznika z sezamem i słonecznikiem

     Skoter
  • Syrop z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Faszerowany szczupak w galarecie

     Skoter
  • Napar z kwiatów mniszka

     Skoter
  • Chałka z sezamem

     Skoter
  • Sezamki

     Skoter
  • Wegetariańskie kotlety z ciecierzycy i dyni

     Skoter
  • Zdrowa pasta z ziaren

     Skoter
  • Muffinki z ciecierycy

     Skoter
  • Babka ziemniaczana

     Skoter
  • Konfitura z owoców dzikiej róży

     Skoter
  • Konfitura z dzikiej róży

     Skoter
  • Placki z cukinii i sera białego

     Skoter
  • Ciasto cukiniowe

     Skoter
  • Pierogi z soczwicy i kiszonej kapusty

     Skoter
  • Kompot z aronii

     Skoter
  • Krokiety ze szpinakiem

     Skoter
  • Pasta z makreli z twarogiem

     Skoter
  • Kartoflaki z suszonymi grzybami

     Skoter
  • Ciasteczka sezamkowe

     Skoter
  • Bułeczki z jeżynami

     Skoter
  • Placki z cukinii i sera

     Skoter
  • Różana sałatka

     Skoter
  • Likier z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Ciasteczka imbirowe

     Skoter
  • Makowe słodkości

     Skoter
  • Syrop z lilaka-bzu

     Skoter
  • Babeczki z orzeszkami

     Skoter
  • Wegańskie kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem

     Skoter
  • Schab w miodzie

     Skoter
  • Dżem Samo Zdrowie - pigwowiec, aronia i dzika róża

     Skoter
  • Pulpety z kaszy gryczanej z warzywami

     Skoter
  • Deserowe musli

     Skoter
  • Szybkie ciasteczka mocno kokosowe

     Skoter
  • Cukinia w curry i kurkumie

     Skoter
  • Pasta z siemienia lnianego z fasolą

     Skoter
  • Tahini z czarnym sezamem

     Skoter
  • Cukier bzowy

     Skoter
  • Nalewka na kwiatach lipy

     Skoter
  • Syrop z kwiatów wrzosu

     Skoter
  • Zapiekanka ziemniaczana z leśnymi grzybami

     Skoter
  • Drożdżowe z jagodami

     Skoter
  • Malibu - likier kokosowy

     Skoter
  • Ciasteczka z ciecierzycy z orzechami i czekoladą

     Skoter
  • Chałwa z ziaren słonecznika

     Skoter
  • Rogaliki z dżemem porzeczkowym

     Skoter
  • Pszenno - żytnie bułeczki śniadaniowe

     Skoter
  • Ciasteczka maślano-kokosowe

     Skoter
  • Dżem aroniowy-śliwkowy

     Skoter
  • Konfitura z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Faszerowane dynie hokkaido

     Skoter
  • Schab w mleczku kokosowym

     Skoter
  • Dżem cukiniowy

     Skoter
  • Dżem pigwowo-aroniowy

     Skoter
  • Buraczki z musem pigwowym

     Skoter
  • Bigos z cukinii

     Skoter
  • Tagliatelle z mielonymi grzybami

     Skoter
  • Pampuchy z masą makową

     Skoter
  • Pulpety z soczewicy

     Skoter
  • Jabłkówka

     Skoter
  • Sok z pigwy

     Skoter
  • Buraczkowe serduszka

     Skoter
  • Pasztet z kurek z ciecierzycą

     Skoter
  • Kaszotto z kurkami i jarmużem

     Skoter
  • Nalewka z kwiatów mniszka

     Skoter
  • Turron

     Skoter
  • Schab z żurawiną

     Skoter
  • Cukinia faszerowana mięsem

     Skoter
  • Kurczak zapiekany ze szpinakiem

     Skoter
  • Bułeczki cynamonowe

     Skoter
  • Surówka z portulaką

     Skoter
  • Nalewka z jemioły

     Skoter
  • Dżem z owoców czarnego bzu

     Skoter
  • Syrop z pokrzywy

     Skoter
  • Syrop z zielonych sosnowych szyszek

     Skoter
  • Zupa z czerwoną soczewicą

     Skoter
  • Aronia do mięsa

     Skoter
  • Ciasteczka z musli

     Skoter
  • Nalewka z ostropestu

     Skoter
  • Kiszony szpinak

     Skoter
  • Sajgonki z sosem sezamowym

     Skoter
  • Nalewka sosnowa

     Skoter
  • Makowe kwiatki

     Skoter
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

     Skoter
  • Wegetariańskie kotlety z cukinii i komosy ryżowej

     Skoter
  • Lemoniada różano-miętowa

     Skoter
  • Peklowany schab nadziewany daktylami

     Skoter
  • Ogórki w curry

     Skoter
  • Musztarda z owoców pigwiwca

     Skoter
  • Sałatka ze szpinakiem

     Skoter
  • Nyponsoppa - zupa z owoców dzikiej róży

     Skoter
  • Owoce dzikiej róży w syropie

     Skoter
  • Kruche ciasteczka z kokosową pierzynką

     Skoter
  • Wigilijna fasolka

     Skoter
  • Jajko na kurce

     Skoter
  • Bułeczki drożdżowe z jabłkami

     Skoter
  • Ocet ziołowy z nawłoci

     Skoter
  • Oliwki z fuetem

     Skoter
  • Babeczki bananowo-orzechowe

     Skoter
  • Pasta z siemienia lnianego

     Skoter
  • Rafello

     Skoter
  • Placuszki szpinakowe

     Skoter
  • Syrop z buraka

     Skoter
  • Zapiekane naleśniki z portulaką i jarmużem

     Skoter
  • Pączki pieczone

     Skoter
  • Nalewka z orzechów włoskich

     Skoter
  • Makaron z rydzami w śmietanie

     Skoter
  • Konfitura borówkowa

     Skoter
  • Wielkanocna babka cytrynowa

     Skoter
  • Syrop z forsycji

     Skoter
  • Galaretka z aronii

     Skoter
  • Syrop akacjowy

     Skoter
  • Naleśniki z soczewicą

     Skoter
  • Sałatka z quinoa

     Skoter
  • Domowe jagodzianki

     Skoter
  • Szybka sałatka z tuńczykiem

     Skoter
  • Korzenne ciasteczka z karmelem

     Skoter
  • Wielkanocna babka majonezowa

     Skoter
  • Ciasteczka piernikowe dla cukrzyka

     Skoter
  • Babka drożdżowa

     Skoter
  • Naleśnikowy torcik z jabłkami i bezą

     Skoter
  • Rogale drożdżowe

     Skoter
  • Słodka lazania z kremem daktylowym

     Skoter
  • Plcuszki z pigwą

     Skoter
  • Suszone zioła na herbatkę

     Skoter
  • Kruche mini rogaliczki

     Skoter
  • Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana

     Skoter
  • Kluski z makiem

     Skoter
  • Portulaka duszona z kurkami i pomidorami

     Skoter
  • Boczek pieczony

     Skoter
  • Ciasteczka z siemienia lnianego

     Skoter
  • Placuszki z jagodami

     Skoter
  • Ciasteczka owsiane

     Skoter
  • Jajecznica na pokrzywie

     Skoter
  • Aroniówka z imbirem na miodzie

     Skoter
  • Ciasteczka z konfiturą z róży

     Skoter
  • Syrop z kwiatów lipy

     Skoter
  • Kuskus z tuńczykiem

     Skoter
  • Krem daktylowy z czekoladą

     Skoter
  • Muffinki warzywne

     Skoter
  • Cannelloni z jarmużem

     Skoter
  • Cytrynówka

     Skoter
  • Domowa chałwa

     Skoter
  • Nalewka z owoców dzukiej róży

     Skoter
  • Smalec z pestkami dyni

     Skoter
  • Kotlety z kalafiora

     Skoter
  • Wegetariańskie kotlety z fasoli mung

     Skoter
  • Nalewka z kwiatów forsycji

     Skoter
  • Gulasz mięsno-grzybowy

     Skoter
  • Nalewka daktylowa

     Skoter
  • Naleśniki z farszem z kurek

     Skoter
  • Domowe czekoladki z masłem shea

     Skoter
  • Ciastka bakaliowe bez mąki

     Skoter
  • Lecznicza nalewka z kwiatów kasztanowca

     Skoter
  • Pierogi z soczewicą

     Skoter
  • Cukinia a'la ananas

     Skoter
  • Placki ziemniaczane z dynią, cukinią i marchewką

     Skoter
  • Piernik długodojrzewający

     Skoter
  • Jarzębina do mięsa

     Skoter
  • Cukier różany

     Skoter
  • Placuszki akacjowe

     Skoter
  • Syrop miętowy

     Skoter
  • Bakaliowe muffinki

     Skoter
  • Słoneczniczki

     Skoter
  • Makagigi

     Skoter
  • Kiszone zielone mirabelki a'la oliwki

     Skoter
  • Herbaciówka czyli nalewka herbaciana

     Skoter
  • Kiszona cukinia

     Skoter
  • Napar z kwiatów kasztanowca

     Skoter
  • Szybkie ciasteczka z orzeszkami ziemnymi

     Skoter
  • Sos miętowy do mięsa i kanapek

     Skoter
  • Nalewka bakaliowa

     Skoter
  • Ciasteczka orzechowe

     Skoter
  • Syrop z kwiatostanów leszczyny

     Skoter
  • Spaghetti z pesto pietruszkowo-miętowym

     Skoter
  • Syrop z kwiatów czarnego bzu

     Skoter
  • Pieczona ciecierzyca na słodko

     Skoter
  • Kotlety z kurek i komosy ryżowej

     Skoter
  • Frytki z cukinii

     Skoter
  • Nalewka poziomkowa

     Skoter
  • Ciasto z ciecierzycy

     Skoter
  • Wegańskie pierogi z fasolą mung

     Skoter
  • Sos szczypiorkowy do mięa, wędliny lub jajek

     Skoter
  • Przecier z owoców pigwowca i dzikiej rózy

     Skoter
  • Suszone płatki z kwiatów dzikiej róży na herbatkę

     Skoter
  • Pestkówka czyli nalewka z pestek pigwowca

     Skoter
  • Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni

     Skoter
  • Piołunówka

     Skoter
  • Babka marchewkowa z orzechami

     Skoter
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta

     Skoter
  • Miód z kwiatów mniszka

     Skoter
  • Mikstura uodporniająca

     Skoter
  • Syrop z nawłoci

     Skoter
  • Sałatka z kaszy jaglanej z kurczakiem

     Skoter
  • Sok z aronni metodą tradycyjną

     Skoter
  • Pasztet z cukinii

     Skoter
  • Syrop sosnowy

     Skoter
  • Krem toffi z ananasem

     Skoter
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem

     Skoter
  • Surówka z cukinii i pomidorów

     Skoter
  • Odwar z kwiatów wrzosu

     Skoter
  • Kotlety z quinoa z podagrycznikiem

     Skoter
  • Pasztet z grzybów leśnych z płatkami owsianymi

     Skoter
  • Dżem pigwowy

     Skoter
  • Sałatka warzywna w sosie czosnkowym ze słonecznikiem i dynią

     Skoter
  • Kotlety z kurek z ciecierzycą

     Skoter
  • Nalewka z mirabelek

     Skoter
  • Bułeczki drożdżowe z serem

     Skoter
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

     Skoter
  • Czekoladki sezamowe z masłem shea

     Skoter
  • Pierogi z cukinią, komosą ryżową i twarogiem

     Skoter
  • Kluski ziemniaczane ze szpinakiem

     Skoter
  • Śledzie z żurawiną

     Skoter
  • Pszenne bułeczki śniadaniowe

     Skoter
  • Wegeteriański strogonow z boczniaków

     Skoter
  • Napar z jemioły

     Skoter
  • Naleśniki z pastą serowo-różaną

     Skoter
  • Brioszki

     Skoter
Zobacz więcej przepisów
kuchareczka221
kuchareczka221 powiedział/a:
smaczne pierożki:)
09.11.2017, godz. 16:03
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Ciekawe
22.03.2018, godz. 15:53
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
W jaki sposób podajesz? Z jakimi dodatkami?
11.10.2020, godz. 19:51
mar I ola
mar I ola powiedział/a:
Super
04.01.2019, godz. 02:48
Renixx
Renixx powiedział/a:
Bardzo smaczne pierożki:)
15.02.2020, godz. 20:44
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
smaczne
22.04.2020, godz. 10:41
Nikita
Nikita powiedział/a:
Fajny przepis
29.04.2020, godz. 13:35
Skoter
Skoter powiedział/a:
Dziękuję
10.03.2023, godz. 15:40
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Smaczne pierogi
24.05.2020, godz. 17:07
Skoter
Skoter powiedział/a:
Polecam
25.09.2020, godz. 10:09
H A B I B I  ☺
H A B I B I ☺ powiedział/a:
Lubię pierogi z kaszą, ale robię przeważnie z jęczmienną lub gryczaną.
11.10.2020, godz. 19:52
gosia56
gosia56 powiedział/a:
pyszne pierogi
26.11.2020, godz. 18:55
Cytat: W jaki sposób podajesz? Z jakimi dodatkami?
Skoter
Skoter powiedział/a:
zwykle z surówką
26.02.2021, godz. 21:39
matesko
matesko powiedział/a:
Smaczne pierogi z ciekawym nadzieniem
04.08.2022, godz. 12:54
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
Smaczne domowe jedzonko
04.02.2023, godz. 09:15

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

My Little Food Safari
11 12 30 min
Malinowe sadzonki

Malinowe sadzonki

Aneta1
10 9 45 min
Szpinakowy omlet z pomidorem

Szpinakowy omlet z pomidorem

Awokadola
13 11 15 min
Awokado pieczone z jajkiem

Awokado pieczone z jajkiem

Paulina Jasińska
7 4 30 min
Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Barbara Strużyna
9 7 30 min
Zielony koktajl aloesowy

Zielony koktajl aloesowy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 15 min
Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 60 min
Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 5 70 min
Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

My Little Food Safari
11 13 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).