Roladki z piersi kurczaka z jajecznicą
SkoterRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 4 szt.
ser zółty - 10 dag
mąka - 2 łyżki
bułka tarta - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Z 3 jajek usmażyć jajecznicę na maśle. Czwarte jajo rozmącić, dodać sól i pieprz. Ser żółty pokroić na 4 słupki. Na każdy plaster piersi kurczaka nałożyć jajecznicę, na to kawałek sera i zwinąć. Obtaczać kolejno w mące, jajku i tartej bułce. Obsmażyć z każdej strony na maśle.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.