Sero-szarlotka na kruchym cieście
SkoterRodzaj posiłku: ciasta
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
masło - 125 g
śmietana - 1 łyżka
żółtko - 1 szt.
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
cukier - 1/2 szklanki
bułka tarta - 3 łyżki
jabłka prażone - 1 słoik
twaróg - 60 dag
budyń waniliowy - 1 szt.
jajka - 3 szt.
cukier - 3/4 szklanki
cukier waniliowy - 1 łyżeczka
masło - 10 dag
Sposób przygotowania:
Na wierzch zetrzeć drugą cześć ciasta. Piec w 180 stopniach około 45 minut.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.