![Peklowany schab nadziewany daktylami](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-12/16801-photo-main.jpg)
Peklowany schab nadziewany daktylami
![](/cache/a32x32/files/users/93-avatar-2135577800.jpg)
Rodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
woda do marynaty - 2 litra
czosnek - 3 ząbki
sól - 15 dag
saletra potasowa do peklowania mięsa - 2 g
liść laurowy - 3 szt.
jałowiec - 4 szt.
ziarka pieprzu - 4 szt.
daktyle - 20 szt.
majeranek - 1 łyżka
papryka wędzona - 1 łyżeczka
papryka słodka - 1 łyżeczka
pieprz - 1/2 łyżeczki
kolendra - 1 łyżeczka
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.