Cukinia nadziewana kurkami i kaszą jaglaną
SkoterRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: grzyby, cytrusy
Składniki:
kurki (lub podgrzybki, borowiki, pieczarki, shiitake) - 20 dag
kasza jaglana - 1/2 szklanki
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
natka pietruszki pokrojona - 1 łyżka
przecier pomidorowy - 3 łyżki
oregano - 1 łyżeczka
olej - 3 łyżki
sos:
musztarda - 1 łyżka
olej - 3 łyżki
natka pietruszki - 1 łyżka
sok z cytryny - 1 łyżka
papryka słodka - 1/2 łyżeczki
cukier do smaku
sól i pieprz do smaku
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.