Sałatka warzywna w sosie czosnkowym ze słonecznikiem i dynią
SkoterRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna
Użyte składniki:
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 4 szt.
pomidory - 3 szt.
czosnek - 4 ząbki
majonez - 1 łyżka
śmietana - 1 łyżka
bazylia - 1/2 łyżeczki
słonecznik - 2 łyżki
pestki dyni - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Przygotować sos:
Czosnek obrać i wycisnąć, wymieszać z majonezem, jogurtem i śmietaną. Dodać bazylię, doprawić do smaku solą i pieprze.
Układać w salaterce warstwami: brokuł, jajka, sos, brokuł, pomidory, jajka, polać sosem.
Ziarna dyni i słonecznika podprażyć na suchej patelni i ostudzić. Posypać po wierzchu sałatkę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.