Pieczony łosoś ze szpinakiem
SkoterRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: kuchnia tradycyjna, Sylwester
Zawiera: nabiał, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
szpinak - 30 dag
masło klarowane - 3 łyżki
mozzarella - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Posypać startą na tarce mozzarellą. Naczynie żaroodporne posmarować masłem. Ułozyć łososia w naczyniu żaroodpornym i wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika na około 20 minut.
W tym czasie na patelni rozpuścić nieco masła i dodać świeży szpinak z odrobiną soli i przepuszczonym przez praskę lub drobno pokrojonym czosnkiem. Podsmażyć aż zwiędną liście. Szpinak ułożyć na talerzu. Na szpinak wyłozyć filet z łososia i dodać plasterki cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.