Tagliatelle z dynią i tofu
SkoterRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: Konkurs - Alce Nero październik 2021, kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, soja, drożdże, orzeszki ziemne, orkisz
Składniki:
puree z dyni - 1 szklanka
pomidory suszone w oleju - 7 szt.
por - 10 cm
tofu - 1 opakowanie
chili - 1 szczypta
gałka muszkatołowa - 1 szczypta
sól i pieprz do smaku
orzechy ziemne - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Puree dyniowe wymieszać z przyprawami, a następnie z makaronem. Por pokroić drobno, tofu w kostkę, obsmażyć na oleju z pomidorów. Dodać do makaronu. Wyłożyć na talerz, posypać pokrojonymi orzeszkami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.