• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyUszka wigilijne
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
  • 225
  • 240
Uszka wigilijne

Uszka wigilijne

Skoter

Rodzaj posiłku: danie główne

Kuchnia (region): międzynarodowa, polska

Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), Wigilia

Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie

Zawiera: gluten, soja, grzyby, pszenica

10 osób lubi to
12 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

40 min 1 porcja

Składniki:

grzyby suszone - 15 dag
kiszona kapusta - 30 dag
cebule - 1-2 szt.
sos sojowy - 1 łyżka
bułka tarta - 2 łyżki
sól i pieprz - do smaku
olej - 2 łyżki
mąka - 50 dag
woda gorąca - 1 szklanka

Dodatkowe informacje:

Uszka robione przy pomocy foremki robi się dużo szybciej.

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Grzyby zalać zimną wodą i namoczyć na kilka godzin lub na całą noc. Następnie odlać wodę, zalać druga i gotować do miękkości. Wyjąć, osączyć na sicie, wodę pozostawić. Kapustę wypłukać, odsączyć i zalać wodą z grzybów. Gotować do miękkości około pół godziny. Osączyć na sicie, aby pozbyć się wody. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Grzyby, kapustę i cebulę zmielić w maszynce. Dodać przyprawy i wymieszać. Przygotować ciasto jak na pierogi, Zagnieść, partiami rozwałkować.
KROK 2:  Nałożyć farsz w dołeczki przy pomocy wyciskarki do masy tortowej.
KROK 3:  Przykryć drugim płatem ciasta. Wałkować po wierzchu, aż brzegi porozcinają się.
KROK 4:  Uformować uszka z formy.
KROK 5:  Wrzucać partiami do wrzącej solonej wody z dodatkiem łyżki oleju. Gotować około 3-5 minut.
10 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 480 BIO 1 kg - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • BUŁKA TARTA BIO 250 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    BUŁKA TARTA BIO 250 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BEZGLUTENOWA BIO 700 g (500 g) - BIOFOOD

    Więcej o produkcie na stronie

    KAPUSTA KISZONA Z MARCHEWKĄ BEZGLUTENOWA BIO 700 g (500 g) - BIOFOOD

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY MIELONY BIO 50 g - DARY NATURY

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PODGRZYBEK SUSZONY BIO 20 g - RUNOLAND

    Więcej o produkcie na stronie

    PODGRZYBEK SUSZONY BIO 20 g - RUNOLAND

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SOS SOJOWY SHOYU WĘDZONY BIO 145 ml - LIMA

    Więcej o produkcie na stronie

    SOS SOJOWY SHOYU WĘDZONY BIO 145 ml - LIMA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Skoter

  • Bakaliowe muffinki

     Skoter
  • Nalewka miętowa na soku jabłkowym

     Skoter
  • Wegetariańska zapiekanka ziemniaczana

     Skoter
  • Pierogi z ciecierzycy

     Skoter
  • Napar z kwiatów lilaka

     Skoter
  • Ciasteczka imbirowe

     Skoter
  • Pasztet z grzybów leśnych z płatkami owsianymi

     Skoter
  • Nalewka poziomkowa

     Skoter
  • Galaretka z kwiatów dziewanny

     Skoter
  • Słatka z kuskusem

     Skoter
  • Tagliatelle z dynią i tofu

     Skoter
  • Chałwa z ziaren słonecznika

     Skoter
  • Jajecznica na pokrzywie

     Skoter
  • Maślane ciasteczka z ziarnami

     Skoter
  • Krem toffi z ananasem

     Skoter
  • Sałatka z patisonów w słoiku

     Skoter
  • Kruche ciasteczka z kokosową pierzynką

     Skoter
  • Ciasteczka piernikowe dla cukrzyka

     Skoter
  • Sok z owoców dzikiej róży

     Skoter
  • Babka marchewkowa z orzechami

     Skoter
  • Konfitura z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Nalewka bakaliowa

     Skoter
  • Ciasto z ciecierzycy

     Skoter
  • Ciasto cukiniowe

     Skoter
  • Syrop akacjowy

     Skoter
  • Syrop z aronii

     Skoter
  • Syrop z kwiatów wrzosu

     Skoter
  • Muffinki z ciecierycy

     Skoter
  • Nalewka sosnowa

     Skoter
  • Szybkie ciasto na śmietanie

     Skoter
  • Nalewka z kwiatów mniszka

     Skoter
  • Słoneczniczki

     Skoter
  • Galaretka z kwiatów bzu czarnego

     Skoter
  • Miód z kwiatów mniszka

     Skoter
  • Placki z cukinii i sera

     Skoter
  • Pasta kanapkowa z kurek

     Skoter
  • Piołunówka

     Skoter
  • Babka drożdżowa

     Skoter
  • Bułeczki cynamonowe

     Skoter
  • Szybka do zrobienia konfitura z płatków róży

     Skoter
  • Pierniczki świąteczne

     Skoter
  • Turron

     Skoter
  • Syrop z forsycji

     Skoter
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

     Skoter
  • Pasztet z kurek z ciecierzycą

     Skoter
  • Kisiel z siemienia lnianego

     Skoter
  • Nektar truskawkowy na spirytusie

     Skoter
  • Botwinka w słoiki na zimę

     Skoter
  • Nalewka daktylowa

     Skoter
  • Konfitura z owoców dzikiej róży

     Skoter
  • Surówka z białej kapusty z liśćmi mniszka

     Skoter
  • Pampuchy z masą makową

     Skoter
  • Syrop z zielonych sosnowych szyszek

     Skoter
  • Zapiekane naleśniki z portulaką i jarmużem

     Skoter
  • Naleśnikowy torcik ze szpinakiem

     Skoter
  • Kompot z aronii

     Skoter
  • Nalewka z mirabelek

     Skoter
  • Makagigi

     Skoter
  • Tahini z czarnym sezamem

     Skoter
  • Likier z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Konfitura borówkowa

     Skoter
  • Ciasteczka sezamkowe

     Skoter
  • Cytrynówka

     Skoter
  • Boczniaki a'la schabowe

     Skoter
  • Oliwki z fuetem

     Skoter
  • Brioszki

     Skoter
  • Ciasteczka z musli

     Skoter
  • Szybkie ciasteczka mocno kokosowe

     Skoter
  • Placuszki z kwiatami lilaka

     Skoter
  • Lecznicza nalewka z kwiatów kasztanowca

     Skoter
  • Kotlety z quinoa z podagrycznikiem

     Skoter
  • Dżem pigwowy

     Skoter
  • Domowe czekoladki z masłem shea

     Skoter
  • Naleśniki z soczewicą

     Skoter
  • Kartoflaki z suszonymi grzybami

     Skoter
  • Pesto z podagrycznika z sezamem i słonecznikiem

     Skoter
  • Pasta kanapkowa

     Skoter
  • Odwar z ostropestu plamistego

     Skoter
  • Ciasteczka orzechowe

     Skoter
  • Gulasz mięsno-grzybowy

     Skoter
  • Herbaciówka czyli nalewka herbaciana

     Skoter
  • Cukinia faszerowana mięsem

     Skoter
  • Różana sałatka

     Skoter
  • Dżem jarzębinowo-jabłkowy

     Skoter
  • Dżem pigwowo-aroniowy

     Skoter
  • Kurczak zapiekany ze szpinakiem

     Skoter
  • Pączki pieczone

     Skoter
  • Pasta różana

     Skoter
  • Suszone płatki z kwiatów dzikiej róży na herbatkę

     Skoter
  • Buraczki z musem pigwowym

     Skoter
  • Pasta z ciecierzycy z tuńczykiem i słonecznikiem

     Skoter
  • Faszerowany szczupak w galarecie

     Skoter
  • Słodka lazania z kremem daktylowym

     Skoter
  • Cukier bzowy

     Skoter
  • Kutia z pęczakiem

     Skoter
  • Dżem Samo Zdrowie - pigwowiec, aronia i dzika róża

     Skoter
  • Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem

     Skoter
  • Leśny mech

     Skoter
  • Ocet ziołowy z nawłoci

     Skoter
  • Kiszona cukinia

     Skoter
  • Pieczony łosoś ze szpinakiem

     Skoter
  • Bułeczki z pieczarkami

     Skoter
  • Wielkanocna babka cytrynowa

     Skoter
  • Jajko na kurce

     Skoter
  • Dżem z owoców czarnego bzu

     Skoter
  • Wielkanocna babka majonezowa

     Skoter
  • Przecier z owoców pigwowca i dzikiej rózy

     Skoter
  • Szybka sałatka z tuńczykiem

     Skoter
  • Czekoladki sezamowe z masłem shea

     Skoter
  • Gulasz z soczewicy

     Skoter
  • Makaron ze szpinakiem i serem feta

     Skoter
  • Peklowany schab nadziewany daktylami

     Skoter
  • Placuszki szpinakowe

     Skoter
  • Frytki z cukinii

     Skoter
  • Bigos z cukinii

     Skoter
  • Galaretka z kwiatów bratka polnego czyli fiołka trójbarwnego

     Skoter
  • Pieczone pierogi z soczewicą

     Skoter
  • Plcuszki z pigwą

     Skoter
  • Sałatka z wędzonej makreli

     Skoter
  • Napar z kwiatów kasztanowca

     Skoter
  • Malibu - likier kokosowy

     Skoter
  • Cukinia w curry i kurkumie

     Skoter
  • Syrop sosnowy

     Skoter
  • Zdrowa pasta z ziaren

     Skoter
  • Nalewka na kwiatach lipy

     Skoter
  • Pasztet z cukinii

     Skoter
  • Napar z kwiatów mniszka

     Skoter
  • Zupa z czerwoną soczewicą

     Skoter
  • Kwiaty juki w cieście naleśnikowym

     Skoter
  • Pasta z siemienia lnianego z fasolą

     Skoter
  • Pierogi z soczewicą

     Skoter
  • Makaron z rydzami w śmietanie

     Skoter
  • Wiosenna surówka z ziół

     Skoter
  • Roladki z piersi kurczaka z jajecznicą

     Skoter
  • Syrop z lilaka-bzu

     Skoter
  • Wegańskie pierogi z fasolą mung

     Skoter
  • Konfitura z dzikiej róży

     Skoter
  • Muffinki warzywne

     Skoter
  • Bułeczki drożdżowe z serem

     Skoter
  • Pieczona ciecierzyca na słodko

     Skoter
  • Sałatka warzywna w sosie czosnkowym ze słonecznikiem i dynią

     Skoter
  • Nalewka z jemioły

     Skoter
  • Kotlety z kurek i komosy ryżowej

     Skoter
  • Śledzie z żurawiną

     Skoter
  • Wegetariańskie kotlety z cukinii i komosy ryżowej

     Skoter
  • Sos miętowy do mięsa i kanapek

     Skoter
  • Syrop z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Nalewka z dziewanny

     Skoter
  • Syrop z dziewanny

     Skoter
  • Jabłkówka

     Skoter
  • Pszenno - żytnie bułeczki śniadaniowe

     Skoter
  • Zapiekanka ziemniaczana z leśnymi grzybami

     Skoter
  • Rogaliczki drożdżowe

     Skoter
  • Korzenne ciasteczka z karmelem

     Skoter
  • Nalewka z głogu

     Skoter
  • Bułeczki drożdżowe z jabłkami

     Skoter
  • Nalewka ziołowa

     Skoter
  • Placki ziemniaczane z dynią, cukinią i marchewką

     Skoter
  • Dżem cukiniowy

     Skoter
  • Pestki dyni w karmelu

     Skoter
  • Ciasteczka owsiane

     Skoter
  • Prażony słonecznik

     Skoter
  • Cukinia w zalewie musztardowej

     Skoter
  • Pasta słonecznikowa z siemieniem lnianym

     Skoter
  • Ciasteczka z siemienia lnianego

     Skoter
  • Placuszki na kefirze z kwiatami dziewanny

     Skoter
  • Surówka z cukinii i pomidorów

     Skoter
  • Kotlety z fasoli mung i patisona

     Skoter
  • Placki z cukinii i sera białego

     Skoter
  • Kiszony patison

     Skoter
  • Bułeczki z kremem daktylowo-czekoladowym

     Skoter
  • Ciastka bakaliowe bez mąki

     Skoter
  • Buraczkowe serduszka

     Skoter
  • Kotlety z kurek

     Skoter
  • Szybkie ciasto jagodowe

     Skoter
  • Maślane bułeczki dwukolorowe

     Skoter
  • Nyponsoppa - zupa z owoców dzikiej róży

     Skoter
  • Sałatka z makreli w oleju sezamowym

     Skoter
  • Pierogi z soczwicy i kiszonej kapusty

     Skoter
  • Kotlety z kurek z ciecierzycą

     Skoter
  • Naleśniki z farszem z kurek

     Skoter
  • Rogaliki z dżemem porzeczkowym

     Skoter
  • Wegetariańskie kotlety z fasoli mung

     Skoter
  • Sok z aronni metodą tradycyjną

     Skoter
  • Szybkie ciasteczka z orzeszkami ziemnymi

     Skoter
  • Rosół chiński

     Skoter
  • Dżem aroniowy-śliwkowy

     Skoter
  • Bułeczki z jeżynami

     Skoter
  • Kaszotto z kurkami i jarmużem

     Skoter
  • Faszerowane dynie hokkaido

     Skoter
  • Jarzębina do mięsa

     Skoter
  • Kakaowa babka gotowana

     Skoter
  • Ciasto patisonowe

     Skoter
  • Placuszki z jagodami

     Skoter
  • Cukinia marynowana

     Skoter
  • Cannelloni z jarmużem

     Skoter
  • Chleb pszenno-razowy

     Skoter
  • Pierogi z kaszy jaglanej z boczkiem

     Skoter
  • Syrop z buraka

     Skoter
  • Nalewka z ostropestu

     Skoter
  • Suszone zioła na herbatkę

     Skoter
  • Syrop z nawłoci

     Skoter
  • Ciasto dyniowe

     Skoter
  • Domowa chałwa

     Skoter
  • Napar z jemioły

     Skoter
  • Ciasteczka z ciecierzycy z orzechami i czekoladą

     Skoter
  • Nalewka z kwiatów dzikiej róży

     Skoter
  • Makowe kwiatki

     Skoter
  • Sałatka z kaszy jaglanej z kurczakiem

     Skoter
  • Nalewka z owoców dzukiej róży

     Skoter
  • Syrop z kwiatów akacji

     Skoter
  • Babka bananowa z bakaliami

     Skoter
  • Domowa chałwa sezamowo-migdałowa

     Skoter
  • Wegeteriański strogonow z boczniaków

     Skoter
  • Krem daktylowy z czekoladą

     Skoter
  • Deserowe musli

     Skoter
  • Kluski ziemniaczane ze szpinakiem

     Skoter
  • Orzechy w karmelu

     Skoter
  • Rafello

     Skoter
  • Piernik długodojrzewający

     Skoter
  • Pasztet z cukinii z ciecierzycą

     Skoter
  • Kluski z makiem

     Skoter
  • Placuszki akacjowe

     Skoter
  • Syrop z bratka polnego

     Skoter
  • Makowe słodkości

     Skoter
  • Sero-szarlotka na kruchym cieście

     Skoter
  • Wigilijna fasolka

     Skoter
  • Lemoniada różano-miętowa

     Skoter
  • Owoce dzikiej róży w syropie

     Skoter
  • Sałatka z quinoa

     Skoter
  • Sałatka z liści mniszka

     Skoter
  • Sajgonki z sosem sezamowym

     Skoter
  • Pszenne bułeczki śniadaniowe

     Skoter
  • Ciasteczka z konfiturą z róży

     Skoter
  • Drożdżowe z jagodami

     Skoter
  • Sezamki

     Skoter
  • Hummus

     Skoter
  • Galaretka z aronii

     Skoter
  • Babka śmietanowa

     Skoter
  • Surówka z portulaką

     Skoter
  • Nalewka akcjowa

     Skoter
  • Zapiekane naleśniki ze szpinakiem

     Skoter
  • Dwukolorowe ciasto rabarbarowe

     Skoter
  • Pasta z fasoli mung i ostropestu

     Skoter
  • Aronia do mięsa

     Skoter
  • Pulpety z kaszy gryczanej z warzywami

     Skoter
  • Wegańskie kotlety z ciecierzycy

     Skoter
  • Tagliatelle z mielonymi grzybami

     Skoter
  • Piernik z bakaliami

     Skoter
  • Wegetariański gulasz z boczniaków z kaszą bulgur

     Skoter
  • Babeczki bananowo-orzechowe

     Skoter
  • Ciasteczka maślano-kokosowe

     Skoter
  • Kruche ciasteczka z ziarnami słonecznika i dyni

     Skoter
  • Syrop z kwiatostanów leszczyny

     Skoter
  • Sok z pigwy

     Skoter
  • Spaghetti z pesto pietruszkowo-miętowym

     Skoter
  • Jogurtowe placuszki z kwiatami akacji

     Skoter
  • Racuchy z kwiatami czarnego bzu

     Skoter
  • Patison w zalewie słodko-kwaśnej

     Skoter
  • Ogórki w curry

     Skoter
  • Placuszki z kwiatami forsycji

     Skoter
  • Mikstura uodporniająca

     Skoter
  • Nalewka z kawy czyli kawówka

     Skoter
  • Wegańskie kotlety z ciecierzycy ze szpinakiem

     Skoter
  • Domowy smalczyk

     Skoter
  • Odwar z kwiatów wrzosu

     Skoter
  • Portulaka duszona z kurkami i pomidorami

     Skoter
  • Sałatka ze szpinakiem

     Skoter
  • Boczek pieczony

     Skoter
  • Nalewka z orzechów włoskich

     Skoter
  • Konfitura z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Cukinia a'la ananas

     Skoter
  • Domowe jagodzianki

     Skoter
  • Syrop miętowy

     Skoter
  • Kiszone zielone mirabelki a'la oliwki

     Skoter
  • Wegetariańskie kotlety z ciecierzycy i dyni

     Skoter
  • Cukier różany

     Skoter
  • Smalec z pestkami dyni

     Skoter
  • Cukinia nadziewana kurkami i kaszą jaglaną

     Skoter
  • Kruche babeczki miodowe z nutą imbiru

     Skoter
  • Babka ziemniaczana

     Skoter
  • Pierogi ze szpinakiem i serem feta

     Skoter
  • Aroniówka z imbirem na miodzie

     Skoter
  • Patison udający ananasa

     Skoter
  • Pasta z makreli z twarogiem

     Skoter
  • Pasta z siemienia lnianego

     Skoter
  • Kiszony szpinak

     Skoter
  • Schab w miodzie

     Skoter
  • Zapiekanka z cukinii z szynką i serem

     Skoter
  • Kruche mini rogaliczki

     Skoter
  • Miód z płatków dzikiej róży

     Skoter
  • Syrop z pokrzywy

     Skoter
  • Kawa z korzeni mniszka

     Skoter
  • Kuskus z tuńczykiem

     Skoter
  • Pestkówka czyli nalewka z pestek pigwowca

     Skoter
  • Kotlety z kalafiora

     Skoter
  • Schab w mleczku kokosowym

     Skoter
  • Rogale drożdżowe

     Skoter
  • Nalewka z kwiatów forsycji

     Skoter
  • Chałka z sezamem

     Skoter
  • Syrop z kwiatów czarnego bzu

     Skoter
  • Pierogi z ciecierzycy i kapusty

     Skoter
  • Placuszki pokrzywowe

     Skoter
  • Schab z żurawiną

     Skoter
  • Kotlety ziemniaczane

     Skoter
  • Naleśnikowy torcik z jabłkami i bezą

     Skoter
  • Sos szczypiorkowy do mięa, wędliny lub jajek

     Skoter
  • Babeczki z orzeszkami

     Skoter
  • Pesto koperkowe

     Skoter
  • Krokiety ze szpinakiem

     Skoter
  • Pierogi z cukinią, komosą ryżową i twarogiem

     Skoter
  • Musztarda z owoców pigwiwca

     Skoter
  • Tahini z siemienia lnianego

     Skoter
  • Wiosenna surówka z liści podagrycznika i kwiatów forsycji

     Skoter
  • Naleśniki z pastą serowo-różaną

     Skoter
  • Ciasteczka bakaliowe na miodzie

     Skoter
  • Bukiet warzyw w sosie czosnkowym

     Skoter
  • Pulpety z soczewicy

     Skoter
  • Syrop z kwiatów lipy

     Skoter
Zobacz więcej przepisów
Nikita
Nikita powiedział/a:
Bardzo fajny kształt.
21.12.2022, godz. 08:19
Skoter
Skoter powiedział/a:
Najważniejsze się robi dużo szybciej
21.12.2022, godz. 12:09
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
super
23.12.2022, godz. 10:40
matesko
matesko powiedział/a:
Super
17.01.2023, godz. 14:19
Skoter
Skoter powiedział/a:
Dziękuję
12.03.2023, godz. 13:17
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
Super fajny gadżet do robinia uszek
20.01.2023, godz. 17:15
Skoter
Skoter powiedział/a:
To prawda ,robi się dużo szybciej i wszystkie są jednakowej wielkości. Taką formę do uszek , można kupić już za około 20 złotych
23.02.2023, godz. 18:39
Ewelina K.
Ewelina K. powiedział/a:
Smaczne domowe jedzonko
04.02.2023, godz. 09:31
Stokrotka
Stokrotka powiedział/a:
Super
25.11.2023, godz. 15:08
Skoter
Skoter powiedział/a:
Dziękuję
21.04.2024, godz. 20:38
Renixx
Renixx powiedział/a:
Super
19.01.2025, godz. 12:29
gosia56
gosia56 powiedział/a:
Super duzo pracy
23.01.2025, godz. 17:46

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Omlet z młodymi ziemniakami i szparagami

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
13 10 20 min
Chłodnik w wersji fusion

Chłodnik w wersji fusion

My Little Food Safari
13 16 30 min
Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Zielona owsianka z migdałami i kiwi

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 7 10 min
Piegowate naleśniki

Piegowate naleśniki

Mariola
6 5 40 min
Owsianka błonnikowa

Owsianka błonnikowa

Barbara Strużyna
7 5 15 min
Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki  w słoiku na wynos

Sałatka z czarną quinoa i z kiełkami rzodkiewki w słoiku na wynos

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
16 11 40 min
Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Wiosenna sałatka z białymi szparagami, awokado i brokułem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 10 min
Krem ze szparagów z pieczarkami

Krem ze szparagów z pieczarkami

mariola.mk
12 6 30 min
Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Zielone muffinki matcha ze szpinakiem

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
9 6 40 min
Sushi KETO

Sushi KETO

Barbara Strużyna
4 4 25 min
Sałatka wiosenna buddha bowl

Sałatka wiosenna buddha bowl

FioletoweAparaty
12 9 25 min
Pasta z groszku zielonego

Pasta z groszku zielonego

Zuzanna Wiśniewska
11 8 5 min
Herbatka ze świeżej pokrzywy

Herbatka ze świeżej pokrzywy

Barbara Strużyna
11 10 10 min
Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Owsiane ciasteczka z jabłkiem jak owsianka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
5 6 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).