Menu
  • Jak zacząć
  • Przepisy
  • Artykuły
  • Szefowie kuchni
  • Aktualności
Jak zacząć

Czytaj:

  • FAQ
  • Wprowadzenie
  • Nagrody
  • Użytkownicy
  • Ranking
Przepisy

Czytaj:

  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
Artykuły

Czytaj:

  • Eko produkty
  • Kulinarne ABC
  • Podróże
  • Eko Styl
  • Eko Producenci
  • Miary i wagi
Szefowie kuchni

Czytaj:

  • Nikita
  • Dorota Rozbicka
  • wegeweda
  • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
  • Iwona Kuczer
  • Barbara Strużyna
  • Magdalena Nagler - foodmania
Aktualności

Czytaj:

  • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
  • Prenumerata
  • Gdzie dostać magazyn?
  • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
Jesteś tu:Strona głównaUżytkownicyMarzena KacprzakPolubione
Zobacz:
Profil
Zobacz:
Przepisy
Zobacz:
Komentarze
Przeglądasz:
Polubione
Kaszotto buraczane

Kaszotto buraczane

wegeweda
19 13 30 min
Lekkie spring rolls

Lekkie spring rolls

Iwona Kuczer
17 10 15 min
Pikantna jaglanka

Pikantna jaglanka

Barbara Strużyna
14 12 25 min
Pieczone korzenne  jabłka

Pieczone korzenne jabłka

Barbara Strużyna
25 18 60 min
Letni koktajl na opalanie

Letni koktajl na opalanie

Barbara Strużyna
25 16 10 min
Zupa krem z batatów i kokosa

Zupa krem z batatów i kokosa

Barbara Strużyna
31 19 30 min
Domowe lody kokosowo-truskawkowe

Domowe lody kokosowo-truskawkowe

My Chcemy Jeść
34 28 15 min
Kokosowy nernik z jagodami i wanilią

Kokosowy nernik z jagodami i wanilią

Magdalena Nagler - foodmania
27 13 90 min
Pasztet z soczewicy i jagły

Pasztet z soczewicy i jagły

Barbara Strużyna
38 26 90 min
Pasztet z ciecierzycy

Pasztet z ciecierzycy

Kinga Bajcar
41 36 180 min
Pasta z ciecierzycy i pomidorów suszonych

Pasta z ciecierzycy i pomidorów suszonych

Barbara Strużyna
27 21 15 min
Dużo warzyw, mało mięsa

Dużo warzyw, mało mięsa

Barbara Strużyna
35 22 40 min
Pasztet z czarnej soi i kaszy jaglanej z warzywami

Pasztet z czarnej soi i kaszy jaglanej z warzywami

Barbara Strużyna
27 23 60 min
Ciasta z  quinoi, rodzynek i migdałów

Ciasta z quinoi, rodzynek i migdałów

Barbara Strużyna
22 16 45 min
Wątróbka z rukolą i sosem malinowym

Wątróbka z rukolą i sosem malinowym

Barbara Strużyna
26 20 40 min
Koktajl banan, pomarańcza, borówki

Koktajl banan, pomarańcza, borówki

Barbara Strużyna
33 16 5 min
Truskawki wytrawne z kozią roladą

Truskawki wytrawne z kozią roladą

Barbara Strużyna
31 22 15 min
Sałatka śledziowa z kukurydzą

Sałatka śledziowa z kukurydzą

Stokrotka
24 16 80 min
Placuszki marchewkowe

Placuszki marchewkowe

paulina2157
26 23 20 min
Koktajl bananowy

Koktajl bananowy

Elinka
33 22 5 min
Kalafior curry

Kalafior curry

Elinka
23 16 15 min
Cukinia grillowana z parmezanem

Cukinia grillowana z parmezanem

Elinka
21 13 15 min
Mozzarella z rukolą i pokrzywą

Mozzarella z rukolą i pokrzywą

Mariola
22 14 15 min
Jajka faszerowane pieczarkami i awokado

Jajka faszerowane pieczarkami i awokado

Barbara Strużyna
24 19 30 min
Poranna kawa

Poranna kawa

Barbara Strużyna
23 14 10 min
Jabłka zapiekane z kaszą jaglaną

Jabłka zapiekane z kaszą jaglaną

Stokrotka
37 44 45 min
Jabłuszka pieczone

Jabłuszka pieczone

Dorota Duszak
21 10 100 min
Sałatka majonezowa na słodko

Sałatka majonezowa na słodko

Barbara Strużyna
21 14 30 min
Sałatka z ciecierzycą i brokułami

Sałatka z ciecierzycą i brokułami

Barbara Strużyna
21 16 65 min
Czekoladki niespodzianki

Czekoladki niespodzianki

Barbara Strużyna
28 23 20 min
Czekolada z jagodami goji

Czekolada z jagodami goji

Iwona Kuczer
26 21 15 min
Sałatka z czarnym ryżem

Sałatka z czarnym ryżem

Barbara Mulik
21 15 60 min
Krupnik z quinoa

Krupnik z quinoa

Barbara Strużyna
18 17 60 min
Czarny ryż i prowansalski kurczak

Czarny ryż i prowansalski kurczak

Barbara Strużyna
17 15 55 min
Cynamonowe babeczki z jabłkami

Cynamonowe babeczki z jabłkami

Renixx
34 45 100 min
Żołądki drobiowe Bio w sosie musztardowo-chrzanowym

Żołądki drobiowe Bio w sosie musztardowo-chrzanowym

Aneta Sobieraj
21 11 65 min
Czarne gołąbki

Czarne gołąbki

Kinga Bajcar
23 15 180 min
Mini croissanty z truskawką i czekoladą

Mini croissanty z truskawką i czekoladą

Na widelcu
21 13 20 min
Papryki z ryżem, mięsem i grzybami shiitake

Papryki z ryżem, mięsem i grzybami shiitake

Barbara Strużyna
19 12 70 min
Śledź pod świąteczną kołderką

Śledź pod świąteczną kołderką

gotujwstylueko.pl
23 17 20 min
Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Barbara Mulik
21 15 60 min
Pstrąg pieczony z warzywami

Pstrąg pieczony z warzywami

Aneta Sobieraj
17 8 55 min
Szybka sałatka

Szybka sałatka

Dorota Duszak
18 14 10 min
Szpinakowa sałatka z granatem

Szpinakowa sałatka z granatem

Iwona Kuczer
23 15 15 min
Pasta z soczewicy

Pasta z soczewicy

Barbara Mulik
29 17 45 min
Papryka faszerowana ryżem curry

Papryka faszerowana ryżem curry

Na widelcu
21 7 40 min
Makaron z warzywami i kurczakiem w sosie serowym

Makaron z warzywami i kurczakiem w sosie serowym

Na widelcu
22 12 35 min
Kolorowa sałatka szpinakowa

Kolorowa sałatka szpinakowa

Na widelcu
25 10 15 min
Pasta z wędzonej makreli na krakersach

Pasta z wędzonej makreli na krakersach

Tylko z Natury
30 19 15 min
Łosoś wędzony w tortilli

Łosoś wędzony w tortilli

Tylko z Natury
33 24 15 min
Wietnamskie sajgonki

Wietnamskie sajgonki

Na widelcu
23 9 30 min
Słoneczna kanapka

Słoneczna kanapka

Iwona Kuczer
32 34 15 min
Marchewka z groszkiem

Marchewka z groszkiem

Dorota Duszak
17 11 35 min
Sałatka z ananasem

Sałatka z ananasem

Barbara Mulik
20 14 30 min
Pożywna fasolowa

Pożywna fasolowa

Dorota Duszak
19 10 40 min
Grzybowa na Wigilię

Grzybowa na Wigilię

Barbara Strużyna
19 12 60 min
Uszka z grzybami

Uszka z grzybami

Barbara Mulik
26 14 120 min
Pełnoziarniste bułeczki amarantusowe

Pełnoziarniste bułeczki amarantusowe

gotujwstylueko.pl
24 15 45 min
Ryba po grecku

Ryba po grecku

Barbara Strużyna
22 15 70 min
Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką

Barbara Strużyna
22 17 60 min
Sałatka warzywna

Sałatka warzywna

Barbara Strużyna
20 17 60 min
Sok z pigwy

Sok z pigwy

Skoter
25 19 40 min
Placki ziemnaczane

Placki ziemnaczane

Tylko z Natury
31 20 30 min
Świąteczne pierniczki

Świąteczne pierniczki

Kinga Bajcar
24 12 90 min
Bezy jaglane

Bezy jaglane

Kinga Bajcar
23 13 180 min
Azjatycka sałatka z ogórkiem

Azjatycka sałatka z ogórkiem

Iwona Kuczer
21 13 15 min
Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Sałatka z ryżem i tuńczykiem

Barbara Mulik
19 12 30 min
Sałatka z orzechami nerkowca.

Sałatka z orzechami nerkowca.

Barbara Mulik
21 13 60 min
Sałatka śledziowa z buraczkami

Sałatka śledziowa z buraczkami

Barbara Mulik
22 12 30 min
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską wiejską

Zapiekanka ziemniaczana z kiełbaską wiejską

Tylko z Natury
28 15 40 min
Naleśniki z syropem klonowym

Naleśniki z syropem klonowym

Barbara Mulik
21 11 45 min
Naleśniki orkiszowo-gryczane

Naleśniki orkiszowo-gryczane

gotujwstylueko.pl
16 11 20 min
Pierogi z makiem i suszonymi śliwkami

Pierogi z makiem i suszonymi śliwkami

gotujwstylueko.pl
13 8 90 min
Bezy z agawa

Bezy z agawa

Dorota Duszak
21 12 20 min
Zupa pomidorowa

Zupa pomidorowa

Tylko z Natury
24 16 40 min
Rosół z kury zielononóżki

Rosół z kury zielononóżki

Tylko z Natury
26 16 180 min
Pieczony filet z Łososia

Pieczony filet z Łososia

Aneta Sobieraj
19 10 60 min
Tatar z polędwicy wołowej

Tatar z polędwicy wołowej

Aneta Sobieraj
18 10 40 min
Omlety kukurydziane

Omlety kukurydziane

gotujwstylueko.pl
14 12 15 min
Smażony ryż (Bhat Bhaja)

Smażony ryż (Bhat Bhaja)

gotujwstylueko.pl
16 11 15 min
Tortilla

Tortilla

gotujwstylueko.pl
21 11 15 min
Placki z suszonymi śliwkami

Placki z suszonymi śliwkami

Barbara Mulik
19 11 15 min
Sałatka z brokuły

Sałatka z brokuły

Barbara Mulik
23 11 20 min
Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Barbara Mulik
20 11 20 min
Gołąbki

Gołąbki

Mariola
24 19 90 min
Szyszki z ryżu preparowanego BIO

Szyszki z ryżu preparowanego BIO

Kinga Bajcar
68 46 15 min

Nie znaleziono aktualności
które zostały polubione
przez użytkownika.

Dodaj przepis i zdobądź
punkty

dodaj przepis

Ranking:
TOP 10

  • 371290 Renixx Renixx
  • 207218 gosia56 gosia56
  • 204683 Stokrotka Stokrotka
  • 167278 paulina2157 paulina2157
  • 127267 H A B I B I  ☺ H A B I B I ☺
  • 118915 Zielone Koktajle Zielone Koktajle
  • 114804 Zdrowie na języku Zdrowie na języku
  • 99927 Bożena1960 Bożena1960
  • 88321 annaeko annaeko
  • 72853 dorotaR dorotaR
zobacz cały ranking
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Nikita
    • Dorota Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).

czytaj więcej na bioplanet