Papryki z ryżem, mięsem i grzybami shiitake
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa
Użyte składniki:
Zawiera: mięso, grzyby, drób
Składniki:
papryka czerwona - 6 szt.
pierś z kurczaka - 1 szt.
cebula - 1 szt.
grzyby shiitake - 8 szt.
sól himalajska różowa do smaku
pieprz do smaku
papryka ostra do smaku
olej trochę
Sposób przygotowania:
Mięso myję, osuszam ściereczką kroję w drobną kostkę. Cebulę obieram i kroję w drobną kosteczkę.
Ryż opłukuję i gotuję w lekko osolonej wodzie ok. 10 min.
Grzybki pozbawiam nóżek, kapelusze kroję w drobną kostkę i dodaję do patelni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.