Pasztet z soczewicy i jagły
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie,
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, soja, strączkowe, grzyby, pszenica
Składniki:
soczewica czerwona ugotowana - 1 szklanka
grzyby suszone lub grzyby shiitake kilka
siemię lniane lub len trochę
orzechy piniowe lub włoskie lub inne trochę
słonecznik trochę
chia - nasiona szałwi hiszpańskiej (opcjonalnie) - 2 łyżki
sos sojowy - 2 łyżki
pieprz do smaku
majeranek do smaku
kurkuma do smaku
suszona natka pietruszki do smaku
imbir mielony do smaku
suszone pomidory w oliwie - 6-8 szt.
czosnek - 1-2 ząbek
Sposób przygotowania:
Grzyby zalewamy również wodą i odstawiamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.