Dużo warzyw, mało mięsa
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, grzyby, drób
Składniki:
cukinie małe - 2 szt.
pierś kurczaka - 1/2 szt.
pieczarki - 4 szt.
rozmaryn świeży - gałązka - 1 szt.
tymianek świeży - gałązki kilka
czosnek - 1 ząbek
cebula - 1 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa / masło klarowane - Ghee / olej do gotowania i smażenia trochę
pomidorki koktajlowe kilka
imbir kłącze (opcjonalnie) - 1 i 1/2 cm
kurkuma (opcjonalnie) szczypta
Dodatkowe informacje:
To jest mój sposób na wprowadzenie do dziecięcej diety warzyw. Prawie zawsze do sosu dodaję trochę mięsa, tak właściwie dla aromatu i ich wiedzy, a tak naprawdę sos stanowią warzywa.Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzewamy olej lub masło klarowane i dusimy cebulkę pokrojoną w kostkę, gdy lekko zmięknie dokładamy mięso i dusimy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.