Śledź pod świąteczną kołderką
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: nabiał, jajka, cytrusy, nabiał krowi, ryba i owoce morza
Składniki:
buraki - 2 szt.
ziemniaki - 3 szt.
marchewka - 3 szt.
jajka - 3 szt.
czerwona cebula - 2 szt.
oliwa z oliwek BIO - 4 łyżki
chrzan - 1 łyżeczka
musztarda francuska - 1 łyżeczka
majonez - 1 łyżka
sok z cytryny - 1 łyżka
pieprz trochę
Dodatkowe informacje:
Schłodzić przed podaniem.Autor przepisu: Aldona Krużycka.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Sposób przygotowania:
i wyłożyć pozostałe warzywne gwiazdki. Jajka ułożyć dookoła.
Skropić po wierzchu oliwą, przybrać natką pietruszki.
Dodatkowo można ozdobić cząstkami cebuli.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.