Pasztet z czarnej soi i kaszy jaglanej z warzywami
Barbara StrużynaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: soja, strączkowe
Składniki:
kasza jaglana - 1 szklanka
pomidory suszone z oliwy lub oleju - 8 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek - 2-3 ząbki
glony kombu kilka
PRZYPRAWY
sól do smaku
pieprz do smaku
kardamon (opcjonalnie) do smaku
imbir do smaku
papryka ostra do smaku
gałka muszkatołowa (opcjonalnie) do smaku
olej lub olej kokosowy trochę
DODATKI DO PASZTETU
sałata rzymska - 1 szt.
rzodkiewki kilka
pomidory kilka
rukola trochę
nasiona konopi łuskane trochę
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.