Czekolada z jagodami goji
Iwona KuczerRodzaj posiłku: desery
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, Wielkanoc
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: nabiał, orzechy wszystkie, kakao, nabiał krowi
Składniki:
migdały blanszowane BIO - 3 garści
czekolada gorzka BIO - 100 g
Dodatkowe informacje:
Jest to bardzo szybki i smaczny pomysł na podanie jagód goji. Można zmieniać proporcje jagód i migdałów, powinno ich jednak być maksymalnie dużo. Można użyć również innych orzechów: macadamia, nerkowca, włoskich lub pekan.Podany sposób rozpuszczania czekolady powoduje, że nie waży się ona. Jest jednak po schłodzeniu bardziej miękka i szybciej się rozpuszcza niż taka prosto z kupionej tabliczki. Proponuję przechowywać ją w lodówce, jeśli jeszcze cokolwiek zostanie :-)
Sposób przygotowania:
Po rozpuszczeniu zestawić z ognia, dosypać resztę czekolady. Mieszając rozpuścić - już nie podgrzewać!
Do wyłożonej folią foremki wsypać jagody i migały, rozprowadzić po dnie.
Zalać czekoladą, odstawić do ostygnięcia. Wstawić do lodówki żeby czekolada zastygła.
Pokroić/połamać na kawałki, starać się nie zjeść całej na raz :-)
Smacznego.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.