Pierogi z makiem i suszonymi śliwkami
gotujwstylueko.plRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): kresowa, międzynarodowa, polska
Specjalne: Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie,
Zawiera: gluten, orzechy wszystkie, pszenica
Składniki:
mak niebieski BIO - 100 g
migdały blanszowane BIO - 45 g
mleko kokosowe terrasana - 250 ml
wanilia - 1 laska
goździki mielone - 1 łyżeczka
mąka pszenna razowa BIO - 150 g
mąka pszenna typ 550 BIO - 250 g
gorąca woda trochę
Dodatkowe informacje:
Z podanej powyżej ilości porcji powinno wyjść około 40 sztuk pierogów.Pierogi podajemy z cynamonem i roztopionym masłem, jogurtem naturalnym lub naturalną bitą śmietaną.
Autor przepisu: Magdalena Gembacka.
Przepis dodany w ramach Konkursu Bakaliowego Bio Planet.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.