Pasztet z ciecierzycy
Kinga BajcarRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe,
Zawiera: jajka, drożdże
Składniki:
Marchew - 2 szt.
Seler - 100 g
Pietruszka - 1 szt.
Por - 150 g
Kostki warzywna Bio - 2 szt.
Sól trochę
Pieprz czarny mielony trochę
Jajka - 2 szt.
Sposób przygotowania:
Po namoczeniu gotujemy w wodzie przez około 1 godziny.
Warzywa gotujemy do całkowitej miękkości.
Następnie odcedzamy na durszlaku.
Miksujemy ciecierzyca razem z warzywami. Całość nie musi być zmiksowana na jednolitą masę.
Do masy dodajemy 2 jajka. doprawiamy do smaku sola i pieprzem i przekładamy do foremki np keksówki.
Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około godzinę.
Po upieczeniu studzimy.
Pasztet rewelacyjnie smakuje z ciemnym pieczywem, ale równie dobrze można go jeść bez niczego.
Jest tez dobrym dodatkiem do wszelkich obiadów.
Smacznego :)
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.