![Zupa pomidorowa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2013-11/343-photo-main.jpg)
Zupa pomidorowa
![](/cache/a32x32/files/users/74-avatar-2717966.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
ćwiartka z kurczaka bio - 1 szt.
marchew bio - 3 szt.
pietruszka bio - 1 szt.
seler bio, por bio, cebula biała bio kawałek
sól, pieprz do smaku
świerzy koperek do smaku
ryż biały basmati bio - 1 szklanka
Dodatkowe informacje:
Zupę można ugotować na wywarze warzywnym lub rosole.Sposób przygotowania:
Śmietanę rozprowadzić w pół szklanki zimnej wody, dodawać gorący wywar do szklanki i mieszać.
Tak zahartowaną śmietaną zaprawiamy zupę, całość zagotować. Przyprawić pieprzem i solą do smaku. Posypać siekanym świeżym koperkiem.
Ryż opłukać i ugotować w osolonej wodzie na wolnym ogniu mieszając.
1 szklanka ryżu 2 szklanki wody.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.