![Zupa krem z batatów i kokosa](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2016-05/7683-photo-main.jpg)
Zupa krem z batatów i kokosa
![](/cache/a32x32/files/users/Bas.jpg)
Rodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): tajska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
wywar warzywny lub rosół - 1 - 2 litr
passata pomidorowa - 250 - 300 ml
mleko kokosowe - 400 ml
kurkuma - 1/3 łyżeczki
gałka muszkatłowa szczypta
chilli - 1/3 łyżeczki
tymianek gałązki kilka
migdały cięte garść
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek - 1-2 ząbek
Sposób przygotowania:
Smacznego!!
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.